Az összetartozás emlékhelyén pózol Fekete-Győr András

A Momentum elnöke úgy állt be fotózkodni az emlékhelyre, hogy korábban a külhoni magyarok helyett román és szlovák pártoknak kampányolt.

2020. 12. 11. 18:00
null
Fekete-Győr András a "nemzeti árokban" fotózkodott.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legújabb kampányához használta fel az Alkotmány utcai emlékhelyet a Momentum. A héten az előválasztásért kampányt indító Fekete-Győr András nemes egyszerűséggel beállt az emlékhely közepére, és arra buzdítja híveit, írják alá a petíciót azért, hogy minden körzetben legyen online előválasztás. A Momentum valószínűleg abban bízik, hogyha az interneten is lehet szavazni, akkor több hívüket tudják „az urnákhoz hívni” egy esetleges előválasztáskor.

Fekete-Győr András a „mesterséges hasítékban” fotózkodott Forrás: Facebook

Korábban lapunk is foglalkozott a Momentum kampányával. Emlékezhetünk, hogy Gyurcsány Ferenc korábban azt pedzegette, hogy nem mindenhol kellene előválasztás, csak ott, ahol nem tudnak megállapodni a jelölt személyéről, emellett pedig a kilépett jobbikosok indulása is kérdéses.

Fekete-Győrék képválasztása több okból is rendkívül cinikus. Egyrészt a párt által delegált főpolgármester-helyettes, Kerpel-Fronius Gábor az ATV-ben ezekkel a szavakkal kritizálta az összetartozás emlékhelyét. Azt mondta:

– Ez nem a száz évvel ezelőttnek az emlékműve, hanem annak a mesterséges hasítéknak az emlékműve, amit nap mint nap vernek bele a nemzetbe azzal, hogy megkövetelnek valami olyasfajta azonosulást, amivel nem feltétlenül lehet azonosulni, mert nagyon más viszonyulása van minden egyes embernek.

Másrészt az Fekete-Győr András használja a Momentum képviseletében az 1913-as országos település-névjegyzéket felsoroló emlékhelyet háttérként, aki a környező országok választásain rendre az utódállamok valamely pártját támogatja a magyar pártokkal ellentétben.

A Momentum testvérpárti viszonyt épített ki a román USR–PLUS szövetséggel, amelynek az elnöke mellett Fekete-Győr Erdélyben is kampányolt, legutóbb pedig egy hete a parlamenti választásokon támogatta őket.

A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna pedig legutóbb a szlovákiai választások kampányában beszélt arról, hogy a felvidéki magyarok lehetnek büszke szlovákok is. Bár a választásokon a Magyar Összefogás és a szlovák–magyar vegyes párt, a Híd is indult, Donáth egy szlovák pártot támogatott annak kampányrendezvényén.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.