Bővül az oltópontok száma Magyarországon

Van ok a reményre, egyre több a gyógyult beteg, és az aktív fertőzöttek száma is csökken – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs december 31-i sajtótájékoztatóján.

Magyar Nemzet
2020. 12. 31. 12:24
null
20200306 Budapest Sajtótájékoztató a Koronavírusjárványról. képen: Müller Cecília országos tisztifőorvos fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány továbbra is zajlik, elsősorban az idős és krónikus betegségben szenvedőket érinti a fertőzés, de minden korosztály érintett – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos december 31-én az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Hozzátette: – 2971 új megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában, és 108 beteget vesztettek el.

A sajnálatos halálesetek ellenére a tiszti főorvos úgy véli,

van ok a reményre és a bizakodásra, hiszen a megbetegedések száma napról napra csökken, a gyógyultak száma pedig emelkedik, ők már 150 ezernél is többen vannak.

Müller Cecília fontos hírnek nevezte, hogy folyamatosan érkezik Magyarországra oltóanyag, és újra arra biztatta a lakosságot, hogy bízzanak a vakcinában, és regisztráljanak az oltásért. Tájékoztatása szerint eddig 5110 egészségügyi dolgozót oltottak be 21 oltóponton, január 4-től már országosan 25 ilyen pont működik, és ezek száma folyamatosan bővül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.