Debrecen bevételkiesésének jelentős részét kompenzálják

Papp László polgármester: Több tízmilliárdos költségvetési forrást kapnak az érintett önkormányzatok.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 26. 17:14
PAPP Lszl
Papp László polgármester beszél a mézeskalács szívekbõl formázott, Debrecen Város Szíve elnevezésû installáció elõtt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetek jelentős részben a kormány és az önkormányzatok válságkezelésben való szerepvállalásának vitájáról szóltak. Az ellenzéki vezetésű városok az önkormányzatiság végét vizionálják, amely egyébként távol áll a valóságtól, míg a kormánypárti városok a működés és a válságkezelés hatékony egyensúlyának a megteremtésére törekszenek – írta Facebook-oldalán Debrecen polgármestere. Papp László hozzátette: ebben a helyzetben született a kormány önkormányzatokat segítő „karácsonyi” döntése, melynek köszönhetően a települések jelentős része – politikai színezettől függetlenül – jelentős támogatásban részesül.

A polgármester szerint a kormány döntése értelmében több tízmilliárdos költségvetési forrást kapnak az érintett önkormányzatok. – Debrecen esetében ez azt jelenti, hogy a 2020-as év bevételkiesésének egy jelentős része kompenzálva lesz. Ez a döntés azt jelenti, hogy a kormány és az önkormányzatok közötti értelmes párbeszédnek megvan az eredménye. A forrás teljes felhasználásáról még nem született döntés, de úgy ítélem meg, hogy az egyik érintett terület lesz a közösségi közlekedés ez évi veszteségének finanszírozása – fogalmazott a városvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.