Drogos és szektás volt a rendőrt összeszurkáló őrjöngő

Délegyházán tudták az őrjöngve támadóról, hogy kábítószer-használó és vallási fanatikus.

2020. 12. 29. 14:14
null
Lingvai Pétert a rendőrség vezetői meglátogatták a kórházban, az őrmester súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor a drogos őrjöngő december 24-én megkéselte Újpesten Forrás: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen kiszámíthatatlan volt a viselkedése, ezért az egész utca rettegett tőle, mondták el Délegyházán a Blikknek a lakók, akik jól ismerték a 35 éves M. Pétert. Tudták róla, hogy rendszeresen kábítószert fogyaszt, amitől hullámzott a kedélyállapota, kiszámíthatatlan volt, hogy mikor mosolyog és mikor agresszív. Arról is tudtak, hogy vallási fanatikus lett és beállt egy szektába. Délegyháza egyik csendes utcájában, egy családi házban élt akkori élettársával és közös gyerekükkel, ám az asszony három éve kiadta az útját, mert már félt tőle, és féltette a gyermeküket is. A férfi hazaköltözött Újpestre, az édesanyjához, de a gyereket időnként meglátogatta Délegyházán. A kisfiút egyébként M. Péter be akarta vinni a szektába úgymond a Covid elől, de az anya nem engedte.

Az élettárs csak annyit mondott a lapnak, hogy

nagyon megdöbbent volt társa tettén, nem ilyen embernek ismerte meg.

Szenteste óta hősként tiszteli az ország a megkéselt rendőrt, Petit, és Erikát, aki megfékezte az őrjöngőt. A konfliktus a Kassai utcai toronyház 6. emeletén kezdődött, írja a Bors. Az életveszélyesen megsebesített őrmester még le tudott menekülni a lépcsőn az utcára, ahol összeesett. Az őrjöngő M. Péter közben annak ellenére, hogy már lövést kapott, a 7. emeletre követte Erikát, akit szintén meg akart szúrni, de a következő lövés kioltotta az életét.

Az internetes fórumokon a két rendőr közeli ismerősei gyűjtést indítottak a járőrpáros támogatására.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus a Borsnak elmondta: a két rendőrnek nagy valószínűséggel pszichológus segítségére lesz szüksége a történtek feldolgozására.

– Aki még korábban nem használt éles helyzetben fegyvert, és kiolt egy emberi életet, komoly pszichés tehernek van kitéve. Fontos, hogy a rendőrnő ne egyedül próbálja leküzdeni a lelkében keletkezett zűrzavart. Sokszor hónapokkal a trauma után is felbukkanhatnak szorongásos tünetek, ezt pedig meg kell előzni. Mindkettejük szempontjából fontos megjegyezni, hogy olyan hatás érte őket, amilyen korábban még soha.

Közben üzent a Zsaruellátó nevű Facebook-portálon a megsérült őrmester.

Rendőri vezetők látogatták meg a kórházban Pétert, az életveszélyen túljutott őrmestert
Fotó: BRFK

„Kedves Zsaruellátó és minden értem aggódó tag, az Újpesten késsel megszúrt rendőr vagyok. Nagyon köszönök minden támogatást, állapotom miatt nagyon megterhelő olvasni is a jókívánságokat, nem is tudok egyelőre mindenkinek válaszolni, de pótolni fogom. Körülményekhez képest jól vagyok, már néhány lépést segítséggel megtettem, de még nagyon sok cső áll ki belőlem, amik akadályoznak. Édesapám mondta, hogy mennyien aggódnak értem, és ezért nagyon hálás vagyok, igyekszem ebből erőt meríteni. Köszönettel, Peti”

olvasható a Zsaruellátó posztjában.

A Központi Nyomozó Főügyészség igazságügyi szakértőket bevonva vizsgálja tovább az Újpesten történteket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.