Fidesz: Baranyi a sajátjai közt keresse a kiszivárogtatót

Ferencváros polgármestere hárítja a felelősségét és baloldali szövetségeseit vádolja antiszemitizmussal.

Munkatársunktól
Forrás: hír tv2020. 12. 15. 12:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagy összegben mernék arra fogadni, hogy ezt a beszélgetést a fideszes frakcióvezető rögzítette, de erre nincsen bizonyítékom” – nyilatkozta a Népszavának tegnap Baranyi Krisztina. Ferencváros polgármestere ezt azzal a hangfelvétellel kapcsolatban mondta, amely hétfőn jutott a Tények.hu birtokába, és amelyen az hallható, amint a balliberális politikus, állítólag ironizálva „rohadt, szemét zsidónak” titulál egy befektetőt. Baranyi Krisztina a lap érdeklődésére elismerte, az ő hangja hallható a felvételeken, ugyanakkor szerinte a mondatot – manipulatívan – kiragadták a szövegkörnyezetéből. „Ez tipikusan egy kabátlopásos eset, hiszen pont, hogy én vádoltam embereket antiszemitizmussal” – tette hozzá.

A Baranyi által a hangfelvétel kiszivárogtatásával hírbe hozott Gyurákovics Andrea a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy fogalmazott:

Baranyi Krisztinának a saját oldalán, a szövetségesei között kellene keresnie azt, aki a felvételt készítette, mivel a kerület vezetője gyakorlatilag már mindenkit magára haragított a képviselő-testületben.

A helyi Fidesz frakcióvezetője úgy véli, hogy a ferencvárosi szivárványkoalíció szétesőben van, ami Baranyi Krisztina hibája, mivel a polgármester folyamatosan támadta a jobboldalt és a szövetségeseit egyaránt. – Előfordult, hogy

sértődöttsége miatt otthagyta a testületi ülést, a képviselők kérésére sem adja ki a kerületet érintő szerződéseket, és vannak előterjesztések, amelyeket, ha nem tetszenek neki, egyszerűen nem vesz napirendre

– sorolta Gyurákovics Andrea, aki arról is beszámolt, hogy Baranyi Krisztina kilencmilliárd forint többlettel vette át Ferencváros kasszáját, most pedig úgy hírlik, hogy kétmilliárd forintos a kerület hiánya.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.