Mátyás 2024. február 24.
logo

Fidesz: most akkor mégis ki vérezteti ki a vállalkozásokat?

Nagy Orsolya
Forrás: Facebook
2020.12.04. 11:40
Fidesz: most akkor mégis ki vérezteti ki a vállalkozásokat?

Karácsony Gergely nem tud leállni a hangzatosan megfogalmazott, hamis siránkozásaival – hívta fel a figyelmet a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció a közösségi oldalán.

A főpolgármester a napokban épp azzal vádolta a kormányt, hogy kivérezteti a budapesti vállalkozásokat. Az persze nem gond, hogy a tavaszi 1345 milliárdos gazdaságélénkítő akcióterven belül hitelmoratóriumot, adócsökkentéseket, munkahelyvédelmi akciótervet, átképzési programot és beruházás-ösztönző csomagot valósított meg a kormány – mutatott rá a kormány gazdaságvédelmi csomagjára a budapesti Fidesz. A kormánypárti képviselőcsoport feltette a kérdést:

Mit tett ezzel szemben a főváros vezetése?

„Karácsony Gergely korábban jelentette be, hogy megemelné az iparűzési adót az ötmilliárd forintos adóalapot elérő budapesti vállalatoknál. A budapesti iparkamara szerint a javaslatnak többféle hosszú távú negatív hatása is lehet a főváros gazdasági szerkezetére, szerintük az új adó miatt számos cég elhagyhatja Budapestet! És akkor arról még nem is szóltunk, hogy

Karácsonyék a fővárosi cégekben tömegével bocsátják el az alkalmazottakat valamint arról sem, hogy a baloldali vezetésű kerületek a járványhelyzet ellenére újabb megszorításokat vezetnek be

– sorolta a fővárosi Fidesz, majd feltették a kérdést: most akkor mégis ki vérezteti ki a vállalkozásokat?

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.