Hollik István: A Soros-tervet valósítja meg Brüsszel migrációs csomagja

Hollik István szerint Brüsszelnek a pandémia elleni védekezéssel kellene foglalkoznia a bevándorlás menedzselése helyett.

2020. 12. 08. 12:36
HOLLIK István
Budapest, 2019. április 18. Hollik István kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. április 18-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten 2195 illegális bevándorló próbált Magyarország területére lépni, ami az idei legmagasabb adat. Ez is világosan mutatja, hogy Brüsszel migrációs akcióterve újabb meghívót jelent az illegális bevándorlók számárajelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi videóüzenetében. Szavai szerint

az elképzeléssel a Soros-tervet valósítaná meg Brüsszel, ugyanis beleszólást adnának a migránsoknak a fontos döntéshozó folyamatokba, és egyebek mellett lakhatást, segélyt és szavazati jogot biztosítanának nekik. – Ez az oka uniós vitáknak, ezért támadják Magyarországot is. Ám nem hagyjuk, hogy zsaroljanak minket – húzta alá Hollik István, hozzátéve: a koronavírus-világjárvány közepette Brüsszelnek a pandémia elleni védekezéssel kellene foglalkoznia, nem pedig a bevándorlás menedzselésével.

Hollik István szerint Brüsszel migrációs terve újabb meghívót jelent az illegális bevándorlóknak

A parlament hétfői ülésnapján Nacsa Lőrinc (KDNP) napirend előtti felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy

míg az Európai Bizottság 34 millió migráns letelepítését tűzte ki célul, addig az Európai Unió 54 milliós nemzeti kisebbségeinek ügyével nem foglalkoznak.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a hazánkra folyamatosan, egyre nagyobb mértékben nehezedő migrációs nyomással kapcsolatban ismertette: míg a múlt hét végéig közel negyvenezer illegális migráns próbált Magyarország területére jutni, tavaly ez a szám mindössze 13 ezer volt. Az embercsempészek száma is megtöbbszöröződött: a tavaly azonosított 155 bűnözővel szemben idén 414 embercsempészről tudtak. Kontrát Károly úgy vélte, hogy a brüsszeli akciótervnek köszönhetően újabb migránstömegek kelhetnek útra a kontinensünk irányába.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.