Korszerű gépek és berendezések érkeztek a fővárosi kórházba

Több mint másfél milliárd forint értékben érkeztek korszerű gépek és berendezések a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba. Az intézmény a koronavírus-járvány második hulláma alatt is folyamatosan fejleszt a betegek minél magasabb színvonalú ellátása és gyógyítása, valamint a helyiségek komfort fokozatának emelése érdekében – olvasható az intézmény közleményében.

Veres László István
2020. 12. 11. 12:18
null
Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen védõfelszerelést viselõ orvosok a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly Fotó: kormany.hu/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ eszközparkfejlesztési projektjéből 1,7 milliárd forint értékben érkezett tíz altató gép, 58 invazív lélegeztetőgép, 79 betegőrző monitorrendszer és 336 infúziós pumpa – számolt be a kórház főigazgatója, Bodnár Attila. Mindezek mellett 55 intenzív ellátásra alkalmas ágy segíti az orvosok és a szakdolgozók mindennapi munkáját. Mint írták: üzembe helyeztek egy korszerű veszélyes hulladékok csomagolására alkalmas gépet is, ami szintén nagy segítséget jelent a kórház működésében.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban – a járványidőszak ellenére – befejező munkálataihoz ért a családbarát szülészeti osztály és császárműtő kialakítása is. Az intézményben évente átlagosan 1700 újszülött ellátása történik a tizennégy gyermekágyas részlegen. Mindezeken felül a kórházban folyamatos a helyiségek felújítása – festés, burkolás, nyílászáró-cserék – valamint új vizesblokkok kialakítása a betegek minél magasabb színvonalú komfortérzetének biztosítása érdekében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.