időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Több kerületen át menekült a rendőrök elől egy férfi

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu
2020.12.20. 15:35
Több kerületen át menekült a rendőrök elől egy férfi

Két körözés is érvényben volt az ellen a férfi ellen, aki több kerületen át menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől vasárnap – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon. Azt írták: a pesterzsébeti járőrök vasárnap délelőtt 9 óra 17 perckor akartak megállítani egy autót Budapest XX. kerületében, a Lázár utcában, a jármű vezetője azonban gázt adott és elhajtott.

A rendőrök több gépkocsival – egymással és a tevékenység-irányítási központtal rádiókapcsolatot tartva – követték a menekülőt, aki a IX. kerületi Kosárka sétányig jutott. Ott kiugrott a kocsiból, és gyalog menekült tovább, de a XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitányságok munkatársai pár száz méteren belül, az Aranyvirág sétányon elfogták.

A rendőrök elől több kerületen át menekülő férfi ellen két elfogatóparancs volt érvényben
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr ellen két elfogatóparancs volt érvényben: ittas vezetés és lopás miatt már börtönbe kellett volna vonulnia. A férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett és más bűncselekmények miatt indít eljárást. A büntetés-végrehajtási intézetbe viszik, hogy megkezdje korábban kiszabott szabadságvesztését.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.