A gyilkos azt hazudta: lélegeztetőgépen van a nevelőapja

A házukhoz tartozó telken ásta el három hónappal ezelőtt áldozata tetemét az elkövető, s a nyugdíját is felvette.

2021. 01. 29. 17:52
Nógrád MRFK Bárna emberölés helyszíne
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint tavaly november óta azt mondta rokonainak, szomszédjainak egy nógrádi férfi: idős apja azért nincs itthon, mert elkapta a koronavírust, kórházban fekszik, lélegeztetőgépen, az orvosok utasítására csak ő tarthat vele kapcsolatot. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kiderítették, hogy ebből semmi sem igaz. Az 58 éves bárnai férfi megölte nevelőapját, majd a holttestet éjszaka, titokban elásta.

Fotó: Police.hu

A 2600 lakosú nógrádi kis település, Bárna lakói 2020 novemberében látták utoljára azt a 75 éves nyugdíjas férfit, akinek 58 éves nevelt fia azt mondta, hogy nevelőapja beteg lett, kórházban ápolják. Kerülte az embereket, nem mondott semmit sem az idős férfi állapotáról. Egy ideig ezt nem tartották különösnek a falu lakói, ám amikor már három hónap elteltével sem tudtak semmi konkrétumot a férfi állapotáról, hollétéről az egyik ismerős január 26-án segítséget kért a salgótarjáni rendőröktől.

A rendőrség eltűnés ügyében iktatta a bejelentést, a csaknem száz napja nem látott idős férfi felkutatása érdekében a családtagok, ismerősök, szomszédok körében kezdték meg az adatgyűjtést. Konkrétumokat senki nem tudott, a férfi 17 évvel fiatalabb nevelt fiával élt egy háztartásban lassan két évtizede. A fiú anyja volt kettőjük közt a villámhárító, ám amióta a nő meghalt, mindennaposak voltak a bárnai házban a viták, a nevelőapa ugyan nem panaszkodott, de a falubeliek szerint sokszor bántalmazás lett a veszekedések vége. A nyomozók szerint 2020 novemberében a két férfi között ismét hangos szóváltás alakult ki, majd a fiatalabb vitapartner többször megütötte nevelőapját, aki eldőlt, majd nem mozdult a földről. A bántalmazóban csak másnapra tudatosult, hogy nevelőapja nem elájult, hanem meghalt. Nem szólt senkinek, a holttestet éjjel elásta a házhoz tartozó telken, az érdeklődőknek az idős férfi betegségére hivatkozott, de legtöbbször igyekezett kitérni a kérdések elől. Áldozata nyugdíját is felvette, a postásnak ez nem tűnt fel, nem egyszer előfordult már korábban is, hogy az 58 éves fiú vette át nevelőapja járandóságát.

A nyomozók természetesen a fiatalabb férfit is meghallgatták, többször is ellentmondásba keveredett válaszaiban azzal kapcsolatban, hol is lehet a nevelőapja, s ha erről fogalma sincs, akkor miért nem kereste az elmúlt három hónapban. Pár órás mellébeszélést követően a férfi elismerte, hogy a november eleji estén agyonverte az idős embert, majd elásta a holttestet. A bűnügyi helyszínelőknek megmutatta, hol van a sírhely, ahol találtak is egy holttestet, a DNS vizsgálatok szerint az eltűnt férfi földi maradványait.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 58 éves férfi ellen, akit a Salgótarjáni Jáárásbíróság január 29-én letartóztatott. Igazságügyi orvosszakértők bevonásával vizsgálják, pontosan mi, milyen ütések, bántalmazás okozhatta a sértett halálát, ennek eredményeként akár súlyosbodhat is a jogsértés minősítése, ha a holttesten különös kegyetlenség nyomait is felfedezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.