Fidesz: Felháborító és kegyeletsértő Hadházy Ákos videója

A volt LMP-társelnök a Szentendre tulajdonát képező Sztaravodai úti temető halottasházával riogat.

Hertelendy Gábor
2021. 01. 08. 14:09
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő lopott felvétellel akarta igazolni az állítását. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mélységesen felháborító, hogy Hadházy Ákos kegyeletsértő módon, a jó ízlés határán messze túlmenően egy halottasházban készült felvételt mutat be” – írta a Fidesz szentendrei csoportja lapunknak küldött közleményében. A nagyobbik kormánypárt felszólította a független parlamenti képviselőt, hogy a rémhírkeltést és a halálkampányt haladéktalanul hagyja abba, és segítse a magyar kormányt a világjárvány elleni védekezésben.

„Vajon hogy érezné magát az ellenzéki politikus, ha az ő valamelyik hozzátartozóját filmezik le, és ezt megosztják nagy nyilvánosság előtt? Milyen országgyűlési képviselő és főleg milyen ember az, aki még a holtakat is politikai haszonszerzés céljára használja fel?”

– jegyezte meg a helyi Fidesz-frakció, hozzátéve: Hadházynak nem a megosztás gombot kellett volna nyomkodnia, hanem azonnal jelenteni az esetet.

A közleményben emlékeztettek, hogy a politikus

egy olyan, mobiltelefonnal készített videót osztott meg, amelyben a Szentendre tulajdonát képező Sztaravodai úti temető halottasházát mutatja be.

A videón látottak leginkább a tulajdonos önkormányzat, és az általa megbízott üzemeltető cég érintettségét vetik fel. Vitályos Eszter választókerületi elnök a látottak után azonnal felvette a kapcsolatot a Szentendrei Járási Hivatal népegészségügyi osztályával, hogy vizsgálják ki a temetőben tapasztalt állapotokat. Fülöp Zsolt polgármestertől pedig tájékoztatást kért, és felajánlotta segítségét. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter utasította Müller Cecília országos tiszti főorvost, hogy vizsgálják ki a történteket.

„A Fidesz szentendrei csoportja mélyen együtt érez az elhunytak családtagjaival, és rendkívül sajnálja a történteket”

– tették hozzá.

Hadházy hozzászólásának érdekessége, hogy

a független képviselő a kormányt bírálta a halottasház méltatlan körülményeiért, holott Szentendre polgármestere a baloldal által támogatott Fülöp Zsolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.