időjárás 16°C Helga 2023. október 3.
logo

Fidesz: Felháborító és kegyeletsértő Hadházy Ákos videója

Hertelendy Gábor
2021.01.08. 14:09
Fidesz: Felháborító és kegyeletsértő Hadházy Ákos videója

„Mélységesen felháborító, hogy Hadházy Ákos kegyeletsértő módon, a jó ízlés határán messze túlmenően egy halottasházban készült felvételt mutat be” – írta a Fidesz szentendrei csoportja lapunknak küldött közleményében. A nagyobbik kormánypárt felszólította a független parlamenti képviselőt, hogy a rémhírkeltést és a halálkampányt haladéktalanul hagyja abba, és segítse a magyar kormányt a világjárvány elleni védekezésben.

„Vajon hogy érezné magát az ellenzéki politikus, ha az ő valamelyik hozzátartozóját filmezik le, és ezt megosztják nagy nyilvánosság előtt? Milyen országgyűlési képviselő és főleg milyen ember az, aki még a holtakat is politikai haszonszerzés céljára használja fel?”

– jegyezte meg a helyi Fidesz-frakció, hozzátéve: Hadházynak nem a megosztás gombot kellett volna nyomkodnia, hanem azonnal jelenteni az esetet.

A közleményben emlékeztettek, hogy a politikus

egy olyan, mobiltelefonnal készített videót osztott meg, amelyben a Szentendre tulajdonát képező Sztaravodai úti temető halottasházát mutatja be.

A videón látottak leginkább a tulajdonos önkormányzat, és az általa megbízott üzemeltető cég érintettségét vetik fel. Vitályos Eszter választókerületi elnök a látottak után azonnal felvette a kapcsolatot a Szentendrei Járási Hivatal népegészségügyi osztályával, hogy vizsgálják ki a temetőben tapasztalt állapotokat. Fülöp Zsolt polgármestertől pedig tájékoztatást kért, és felajánlotta segítségét. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter utasította Müller Cecília országos tiszti főorvost, hogy vizsgálják ki a történteket.

„A Fidesz szentendrei csoportja mélyen együtt érez az elhunytak családtagjaival, és rendkívül sajnálja a történteket”

– tették hozzá.

Hadházy hozzászólásának érdekessége, hogy

a független képviselő a kormányt bírálta a halottasház méltatlan körülményeiért, holott Szentendre polgármestere a baloldal által támogatott Fülöp Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.