Karácsony emberei végre átvették a DOKTA adományát

Ha igazak a hírek, az Illatos úti gyepmesteri telepre hamarosan új vezetés érkezik. Ha így van, a döntést üdvözöljük, hiszen semmi keresnivalója a gyepmesteri telepen olyanoknak, akiknél a szakmaiság háttérbe szorul, és az állatok túlaltatása egyáltalán felmerülhet – jelentette ki Dódity Gabriella, a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány kuratóriumi tagja közösségi oldalán, hozzátéve: féléves harc árán sikerült elérnie, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester alá tartozó Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetése elfogadja ötmillió forintos adományukat.

2021. 01. 14. 18:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint fél éven át harcoltunk azért tavaly, hogy a főváros elfogadja alapítványunktól a több millió forintos támogatást. Ma végre átadhattuk az adományok egy részét, a többit folyamatosan szállítjuk majd – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella, aki a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (DOKTA) kuratóriumi tagja is. A kispesti Fidesz–KDNP frakcióvezetője hozzátette: a vezető állatorvossal egyeztetve most infúziós pumpát, vérnyomásmérőt és műtőlámpát adományoztak a telepnek, hogy magasabb színvonalú orvosi ellátásban részesülhessenek a Budapest közterületeiről bekerült gazdátlan állatok.

Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP kispesti frakcióvezetője nagy nehézségek árán tudta átadni a DOKTA adományát az Illatos úti ebtelepnek

– Karácsony Gergely állatbarát Budapestet ígért a kampányban; jól hangzó közhely, érdemi tettek és tartalom nélkül. Elfogadhatatlan, hogy egy civil szervezetnek több mint fél éven át könyörögnie kell, hogy átvegyék a főváros gyepmesteri telepe számára az adományokat.

Az Illatos úti kutyák és cicák győztek, és mi pedig a jövőben sem hagyjuk, hogy a gazdátlan állatok a szakmaiatlanság és a politikai harcok áldozatává váljanak – jelentette ki Dódity Gabriella, hozzátette: figyelnek rá, és támogatják az Illatos úti telepet a jövőben is!

– Bízunk benne, hogy ezúttal nem a baloldali politikai hatalmi osztozkodás, hanem a szakmaiság lesz a fő vezérelv, és ennek mentén választják ki az árva állatokért felelős vezetőket – szögezte le Dódity Gabriella, akinek sejtését alátámasztja az is, hogy a főváros honlapján megjelent egy álláspályázat osztályvezetői pozícióra.

Mint ismert: indokolás nélkül bontotta fel az együttműködési megállapodást a DOKTA-val a Gyurcsány Ferenc egykori testőre, Handl Tamás által vezetett Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI). Holott a DOKTA az utóbbi években kiemelkedő mértékben támogatta a FÖRI által fenntartott, Budapest „hivatalos” ebtelepének számító Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatot.

A néhány százalékos támogatottságú Párbeszéd politikusa, Karácsony Gergely főpolgármester a kampányban még több állatvédelmi ígéretet tett, Dódity Gabriella azonban már nyáron úgy fogalmazott: teljesen értetlenül áll a FÖRI döntése előtt, hiszen a jelenlegi balliberális fővárosi vezetés az önkormányzati kampányban még nagyon állatbarátnak mutatkozott, a DOKTA pedig kifejezetten az illatos úti gyepmesteri telep támogatására jött létre.

– Arra pedig nincsenek szavak, hogy Handl Tamás ezek után arra hivatkozott, szerződés hiányában etikátlannak tartaná elfogadni a DOKTA által felajánlott adományokat. Holott épp ő volt az, aki ezzel a döntésével megakadályozta, hogy ötmillió forinttal támogassuk a telepet, amely összeg pályázati pénzekből és a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból gyűlt össze, és amelyet az alapító okiratunk szerint másra nem is fordíthatunk – fejtette ki Dódity.

A DOKTA az elmúlt években 11 millió forinttal segítette az ebtelepet. Szinte teljes egészében berendezték a műtőt, altatógéppel, műtéti őrző monitorral, vér- és vizeletcentrifugával, röntgenfelszereléssel, infúziós állvánnyal, hematológiai laborautomatával, műtőasztallal és sok egyéb más orvosi eszközzel segítették a telepet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.