Két órán belül elfogták a salgótarjáni gyilkost

Egy másik emberölés ügyében is beismerő vallomást tett a nőismerősét agyonverő nógrádi hajléktalan.

Végh Attila
Forrás: police.hu2021. 01. 13. 14:31
A salgótarjáni emberölés helyszíne
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrségnek nem volt tudomása arról, hogy tavaly szeptemberben is megöltek egy hajléktalant Salgótarjában. Az áldozatot nem kerestette senki, így ha gyilkosában egy másik emberölés vizsgálata során nem szólal meg a lelkiismeret, talán soha senki nem jött volna rá a gaztettre.

Egy férfi tett bejelentést tegnap reggel a rendőrségen, hogy hajléktalan életmódot választó feleségét előző éjjel valaki nagyon megverhette, az asszony eszméletlen holttestére a salgótarjáni vásártér közelében bukkantak rá. A helyszínre érkezett mentők megpróbálták stabilizálni az akkor még élő sértett állapotát, de nem sikerült, sebei, a vérveszteség és a kihűlés következtében a nő meghalt. Testén olyan sérüléseket fedeztek fel az orvosok, amelyek bántalmazásra utaltak, az asszonyt halála előtt puszta kézzel és egy késsel is többször megsebesíthette valaki.

Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az adatgyűjtés során megtalálták a nő holmijait egy közeli híd alatt, nagy valószínűséggel itt érték a halálos szúrások is, segítséget akart kérni, de csak az út széléig tudta elvonszolni magát, ott elájult. A sértett sebeit megvizsgálva a bántalmazás a halottszemlét elvégző orvos szakértő szerint éjfél és kora hajnal között történhetett, így a rendőrök arra az álláspontra jutottak, hogy a kijárási korlátozások miatt a környéken meghúzódó fedélnélküliek között kell keresni a gyilkost.

Két órával a bejelentést követően már tanúként hallgatták meg a híd alatti búvóhelyen korábban többször is látott M. Szabolcsot is. A 45 éves férfi pár perces mellébeszélés során elmondta a rendőröknek, hogy ő végzett éjszaka az asszonnyal, összevesztek, azt nem fejtette ki, mi volt ennek az oka. Sokkal részletesebben beszélt viszont egy másik ügyről, amiről a nyomozó hatóságnak eddig nem volt tudomása. M. Szabolcs elmondta, hogy 2020 szeptemberében vitába keveredett egy másik salgótarjáni hajléktalannal, egy éjszaka őt is leszúrta. A holttestet elrejtette, a rendőröknek megmutatta, hová, a bűnügyi technikusok meg is találták az elásott férfi maradványait. A tetemet a SOTE Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetébe szállították, ahol a szakértők vizsgálják majd meg, valóban a gyanúsított által elmondottak szerint történt-e a gyilkosság.

Kalmár Zsolt rendőr ezredes elmondta, hogy a rendőrség így két emberölés elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a nógrádi hajléktalannal szemben, indítványozták előzetes letartóztatását. A nyomozók azt is megvizsgálják, követhetett-e el további súlyos, erőszakos jogsértést a gyanúsított, amiről a fedélnélküliek zárt világa miatt a hatóságnak még nincs tudomása, ellenőrzik, van-e olyan, környékbeli hajléktalan, akinek az utóbbi időkben veszett nyoma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.