Kocsis Máté: A baloldali aljasságnak nincs határa

Sokadjára is a miniszterelnök családjára rontottak rá.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 11:54
KOCSIS Máté
Kocsis Máté szerint ez most nem a politikai viták ideje. Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője ismét összegyűjtötte a legújabb baloldali botrányokat, amelyekből sajnos az elmúlt napokban sem volt hiány.

Mint írta, „tegnap – sokadjára – a miniszterelnök családjára rontottak rá. Most épp abból csináltak műbalhét, hogy Orbán Viktor fia részt vett egy olyan katonai képzésen, amelyen amúgy bárki részt vehet.” Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Sandhursti Királyi Katonai Akadémián, ahol Orbán Gáspár is tanult, nincs protekció, rendkívül komoly elvárásoknak kell megfelelni ahhoz, hogy valaki oda bekerülhessen és elvégezze a képzést. Erről részletesen mesélt Porkoláb Imre ezredes, aki maga is részt vett ezen a kiképzésen. A Honvédelmi Minisztérium azt is közölte: az elmúlt években nagyjából ezer honvéd részesült valamilyen külföldi képzésben.

A frakcióvezető különös egybeesésnek nevezte, hogy épp ma kezdődött Demeter Márta pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Demetert hivatali visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség, mivel képviselői jogosítványait arra próbálta felhasználni, hogy lejárassa a miniszterelnököt a családján keresztül. Ismeretes: a képviselő 2018. szeptember 19-én a kecskeméti repülőbázison repülésinapló-adatokba tekintett be és a dokumentumokban azt látta, hogy egy békefenntartókat és családtagjaikat hazaszállító honvédségi repülőgépen egy Orbán vezetéknevű fiatal lány is utazott. A képviselő a miniszterelnök lányának hitte az illetőt, ám kiderült, hogy egy azonos vezetéknevű magyar tiszt családtagja utazott haza. Az ügy súlyát mutatja, hogy a mai tárgyalási napon zárt ülést rendelt el a bíróság, mivel harminc évre titkosított adatok is elhangzanak a tanúmeghallgatás során.

Kocsis Máté nem értett egyet Németh Szilárddal, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárával, aki tegnap egy Facebook-posztban felajánlotta a lehetőséget Fekete-Győr Andrásnak, hogy a politikus tegye le a katonai esküt. Kocsis szerint ugyanis, ha a Momentum elnöke katona lenne és megtámadnák az országot, Fekete-Győr azonnal átállna az ellenséghez.

A teljes Facebook-posztot itt tudják elolvasni:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.