Kuratóriumi tag lehet a Szegedi Tudományegyetemen Novák Katalin

A Szegedi Tudományegyetem lehet a következő modellváltó intézmény Magyarországon.

Magyar Nemzet
Forrás: szegeder.hu2021. 01. 11. 18:14
NOVÁK Katalin
Budapest, 2020. oktber 5. Novk Katalin, a csaldokrt felels trca nlkli miniszter, a Nk Magyarorszgrt Klub elnke beszdet mond a szervezet djtad nnepsgn a Szpmvszeti Mzeumban 2020. oktber 5-n. A Nk Magyarorszgrt Klub olyan pldamutat nket djazott, akik btor, kiemelked munkt vgeztek a koronavrus-jrvny terjedsnek els hullma alatt. Minden kategriban t nt tntettek ki, kzlk pedig egy-egy fdjast is elismertek, a kznsgszavazs nyerteseit. Csaknem tszz jells rkezett. A csoportok fdja brutt 5 milli forint pnzjutalommal jr. Egy klndjat is kiosztottak. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin családokért felelős miniszter is kuratóriumi tag lehet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) modellváltása során létrehozandó alapítványban.

A szegeder.hu, helyi blog információi szerint a múlt héten kezdődtek meg az egyeztetések, amelyeket az egyetem rektora, Rovó László vezet. Az már korábban tudható volt, hogy újabb intézmények használnák ki az egyetemi modellváltással elérhetővé váló lehetőségeket. A kuratóriumi tagsággal kapcsolatosan felmerült a szegedi születésű miniszter neve is, aki egyébként az egyetem öregdiákja is, korábban jogi tanulmányokat folytatott Szegeden.

Az SZTE szombaton adott ki közleményt, melyben azt írják: jelenleg vizsgálja az intézmény a 2021–2024 közötti időszakra lehetséges legoptimálisabb működési modelljét. A közleményben leszögezték, a dékáni kollégium egyhangúan támogatja a tárgyalások megkezdését a lehetséges új működési modell kialakításáról, jelenleg a belső egyeztetések és a kérdéskör vizsgálata zajlik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.