Megkapta a második vakcinát az oltásnaplót vezető orvos

Rengetegen követik a belgyógyász történetét, aki január elsején kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, ma pedig az ismétlést.

2021. 01. 23. 20:30
null
Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második, koronavírus elleni oltást 23 nappal az első után kapta meg Lőrincz Ákos. A belgyógyász január elsején kezdett internetes naplóírásba, tevékenységéről korábban lapunk is beszámolt. A Szent György Kórház kardiológiai osztályán dolgozó orvos azóta is minden nap tájékoztat az interneten az aktuális állapotáról. A második körös oltás előtt is

egyértelműen jelezte, hogy semmilyen mellékhatást nem tapasztalt magán.

 

Bejegyzéseiben rendre a védőoltást kísérő tudományos hátteret is leírja, közérthető módon. A közösségi oldalon követőinek száma januárban húszezer fölé növekedett, rengetegen olvassák a beszámolóit. Az év végi oltásellenes szólamok azóta elhalkulni látszanak a közbeszédben. A különböző vakcinákkal már több millió embert oltottak be világszerte. Itthon több mint százezren kapták meg a védőoltást. – Az egészségügyi dolgozók után az idősotthonok lakói is védetté válhatnak a jövő hét folyamán – számolt be róla péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök.

A magyarok oltakozási kedvének növekedéséről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is a csütörtöki kormányinfón. Bejelentette, hogy

már csaknem kétmillió magyar állampolgár jelentkezett a védőoltásért.

A Nézőpont Intézet pedig meg is mérte az oltással kapcsolatos hangulatot. Lapunk számára készített felmérésükben jelezték, ma már többen akarják magukat beoltatni, mint ahányan nem. Az ország többsége (55 százalék) beadatná magának a szérumot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.