Országszerte folytatódnak a tömeges tesztelések

Az újév első hétvégéjén az oktatási intézmények munkatársait szűrik, összesen 99 helyszínen. A tömeges tesztelés célja, hogy a téli szünet után zavartalanul újrakezdődhessen a tanítás.

Forrás: MTI2021. 01. 02. 12:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oktatási intézmények munkatársait szűrik tömegesen az újév első hétvégéjén. A teszteléseken összesen 99 helyszínen lehet részt venni, a mai és a holnapi nap folyamán. A tömeges tesztelés célja, hogy a téli szünet után zavartalanul újrakezdődhessen a tanítás. A Magyar Távirati Iroda fotósai több helyszínen is dokumentálták a tesztelés folyamatát.

Koronavírusteszthez vesz mintát egy iskolai dolgozótól a Pécsi Tudományegyetem orvostanhallgatója Kaposváron a mentőállomás mellett kihelyezett konténernél 2021. január 2-án. Folytatódik a köznevelésben dolgozók tesztelése
Fotó: Varga György / MTI

Azokat a dolgozókat is tesztelik, akik nem regisztráltak, az időpontfoglalás opcionális – mondta el Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár, az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Hozzátette: a téli szünet ideje alatt minden intézményt fertőtlenítettek, és a fertőtlenítőszerek kiutalása továbbra is folyamatos.

A köznevelésben dolgozók koronavírus-tesztelését végző orvostanhallgatók a Budapest Főváros Kormányhivatala egészségbiztosítási főosztályának ügyfélszolgálatán 2020. január 2-án
Fotó: Mónus Márton / MTI

A tömeges tesztelésről az Oktatás.hu weboldal Covid–19 menüpontjában lehet további részletekről tájékozódni. Akinek a tesztje pozitív lesz, annak az intézményvezetőt kell értesítenie, aki döntést hoz a továbbiakról.

Kovács Nóra dajka és Kovácsné Nagy Gizella óvónõ, jászalsószentgyörgyi óvoda dolgozói mutatják negatív koronavírustesztjüket Szolnokon, az Ady Endre úti kormányablakban 2021. január 2-án.
Fotó: Mészáros János / MTI

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.