Koronavírus: száz alatt az elhunytak, ezerötszáz alatt a fertőzöttek száma

A jövő hét elejétől megkezdődik a regisztráció alapú oltás, aminek szintén meghatározott sorrendje lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 01. 29. 9:39
Forrás: koronavius.gov.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint meghalt 83, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1459 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon. Ezzel idehaza 364 909-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 12 374-re emelkedett, a gyógyultak száma pedig 254 783. Az aktív fertőzöttek száma 97 752-re csökkent. Kórházban 3649 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 17 540-en vannak, a mintavételek száma 3 116 784-re nőtt.

A járvány elleni védekezéssel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban elmondta: az oltás jól halad, jelenleg a szociális intézetekben élők és az őket gondozók beoltása történik, amivel vasárnapig végeznek. Tájékoztatott, hogy

a jövő hét elejétől megkezdődik a regisztráció alapú oltás, aminek szintén meghatározott sorrendje lesz.

A kormányfő mindenkit arra kért, hogy aki be szeretné oltatni magát, az mindenképpen regisztráljon, hozzátéve, hogy jelenleg kétmillió körül van a regisztrálók száma.

Arról is szólt, hogy mivel a vírust a kínaiak ismerik a leghosszabb ideje, ezért amennyiben teheti, ő a kínai vakcinával fogja beoltatni magát.

Mint ismert, Magyarország eddig 19,7 millió adag nyugati vakcinát kötött le több tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer–BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből jelenleg csak a Pfizer- és a Moderna-vakcinák rendelkeznek az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével. A két gyártótól eddig összesen 201 ezer ember oltására elég vakcina érkezett Magyarországra (hét darab Pfizer-szállítmány és egy darab Moderna-szállítmány).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.