Elemér 2024. február 28.
logo

Székely hagyomány, magyar értékrend: nyári tábort szervez Fábián Zoltán

Forrás: Erdély Ma, youtube, karc fm
2021.01.18. 09:10
Székely hagyomány, magyar értékrend: nyári tábort szervez Fábián Zoltán

Az Erdély Ma nevű portál beszámolója szerint a Hungarica rockegyüttes korábbi énekese, Fábián Zoltán idén júliusban Monorra várja a fiatalokat egy, magyar értékrendű nyári táborba. A cél a székely hagyományok ápolása és megőrzése.

Július 23–25. között a magyarországi Monorra várja a fiatalokat Fábián Zoltán rockzenész, a Hungarica korábbi énekese. A marosvásárhelyi születésű művész célja, hogy olyan rendezvényt szervezzen, amely a zenei élményeken keresztül is erősíti a magyar nemzeti identitást.

A zenész a Karc FM műsorában elmondta, hogy további célja a székely hagyományok ápolása és megőrzése.

A táborban lesz majd íjászat, jurtaállítás, kézműves foglalkozások, fafaragás, kopjafaállítás is. Fábián Zoltán közéleti szereplőket, írókat, újságírókat is meghívott a rendezvényre, ilyen például a dicsőszentmártoni születésű Pataki Tamás író, újságíró vagy a köröstárkányi illetőségű Szakács Árpád Lovas István-sajtódíjas újságíró.

A rendezvény helyszíne: Monor, Strázsahegy, Tarbály pince. További információk márciusban várhatók az Őrzöm a lángot tábor weboldalán.

A teljes interjú ezen az oldalon hallgatható meg, az eredeti cikk pedig IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.