Újabb alpolgármestert nevez ki barátai közül Márki-Zay Péter

Miközben a polgármester a város borzasztóan nehéz anyagi helyzetéről panaszkodik, újabb zsíros pozíciót juttat a haveroknak.

Magyar Nemzet
2021. 01. 11. 13:00
MÁRKI-ZAY Péter
Márki-Zay szerint Hódmezővásárhelyen már bizonyított, és az ország élére állna Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Harmadik alpolgármesternek kértem fel Szabó Jánost” – jelentette be Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Mint arról a Promenád.hu beszámolt, több kiszervezett intézmény, szolgáltatás élére ültette már Márki-Zay Péter a közvetlen támogatóit, szövetségeseit, de a pozíciók osztogatása a jelek szerint messze nem ért véget: friss bejelentése szerint egyik legismertebb támogatójából, barátjából csinált alpolgármestert.

Az ügy már csak azért is visszás, mivel a polgármester folyamatosan Hódmezővásárhely borzasztóan nehéz anyagi helyzete miatt panaszkodik, a koronavírus-járvány első hullámában még

az önkormányzati dolgozók fizetését is brutálisan, 50–75 százalékkal vágták meg, de úgy tűnik, a vezetői szinten nem spórolnak a városban – újabb zsíros pozíció jut a haveroknak.

Márki-Zay vasárnap esti bejelentése szerint a balliberális polgármester közismert támogatójának számító Szabó család egyik tagja, Szabó János január 18-tól főállású alpolgármester lesz a vásárhelyi városházán Kis Andrea főállású és Berényi Károly társadalmi megbízatású alpolgármester mellett. Szabó János elviekben a „városi fejlesztésekért és hatékony működéséért, ügyfélszolgálatért” fog felelni.

A Promenád.hu felteszi a kérdést: minek Hódmezővásárhelyen három(!) alpolgármester, egy olyan városban, ahol semmilyen igazán kiemelt fejlesztés, beruházás nem zajlik a kormányzati hátterű tram-trainen kívül, és ahol az önkormányzat érdemben már alig felel valamiért (például már az egészségügyért és az oktatásért sem). Minden jel arra utal, hogy a barátnak számító Szabó testvéreknek tisztségek járnak Hódmezővásárhelyen.

Mindez igencsak álságosnak tűnik annak tükrében, hogy Márki-Zay Péter azzal riogatja a vásárhelyieket, hogy a város katasztrofális anyagi helyzete miatt majd nem jut pénz a gyermekétkeztetésre.

Úgy tűnik, hogy miközben éhező vásárhelyi gyermekekről szónokol, arra van pénz, hogy a haverjait, barátait zsíros pozícióhoz juttassa.

A teljes, részletes cikk a linkre kattintva olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.