40 nap az életért: imával és böjttel a halál kultúrája ellen

A nagyböjt első napjával Magyarországon is kezdetét vette a 40 nap az életért elnevezésű ima- és böjtmozgalom. A hatvanhárom országban megszervezett életvédő kezdeményezés célja, hogy a megfogant magzatok megszülethessenek, a halál kultúráját pedig az élet kultúrája váltsa fel.

2021. 02. 25. 19:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Igen, ez egy harc, de nem az anya vagy az apa, valamint nem az orvos vagy az egészségügyi dolgozó ellen. A halál szellemisége ellen harcolunk imával és böjttel Isten oldalán – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a 40 nap az életért kezdeményezés hazai fő szervezője. Hajdani Józsefné hangsúlyozta: a 2007-ben megalakult 40 nap az életért ima- és böjtmozgalomhoz világszerte már egymillió önkéntes csatlakozott, tevékenységük hatására pedig

több mint tizennyolcezer baba születhetett meg, százhét abortuszt végző intézmény zárt be, valamint kétszáztizenegy egészségügyi dolgozó adta át az életét Istennek.

A fő szervező rámutatott: a művi vetélés világszerte a vezető halálozási okok közé sorolható, amivel viszont a statisztikai adatok nem számolnak, miszerint egy emberi élet elveszítése mellett minden terhességmegszakítás egy sérült apát és anyát eredményez, nem mellesleg ez a veszteség – a nagyszülőktől kezdve a jövőbeli leszármazottakon át egészen a beavatkozást végző egészségügyi dolgozókig – mindenkire hatással van.

Hajdani Józsefné úgy véli, csak az ima és a böjt ereje segíthet abban, hogy a válsághelyzetbe került édesanyák az életet válasszák, ezért a többi szervezővel együtt

március 28-ig mindennap, reggel és este hét óra között a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája előtt várják azokat, akik a várandós édesanyákat, valamint az egészségügyi dolgozókat szeretnék imában hordozni.

Azok tehát – folytatta –, akik szívesen részt vennének a kampányban, a 40 nap az életért honlapján regisztrálva vagy az esemény Facebook-oldalán keresztül foglalhatnak időpontot, de akár bejelentkezés nélkül tetszőleges időpontban is a helyszínre mehetnek, ahol a járványügyi szabályokat betartva kettes-hármas csoportokban végezhetik a szolgálatot. Megjegyezte: a járványhelyzet ugyan nem teszi lehetővé, hogy egy nagyobb megmozdulást sikerüljön életre hívni, viszont örvendetes, hogy sok egyetértő ima érkezik azoktól a fővárosi és vidéki résztvevőktől is, akik az otthonukból támogatják a kezdeményezést – zárta szavait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.