időjárás 18°C Aurél 2022. október 5.
logo

A kínai vakcina ellen kelt hangulatot Gémesi volt polgármestere

Kreft-Horváth Márk
2021.02.25. 10:50
A kínai vakcina ellen kelt hangulatot Gémesi volt polgármestere

„A Kübekházára juttatandó kínai Synopharm-vakcinával körültekintően szíveskedjék eljárni” – írta levelében Molnár Róbert. A Gémesi György nevével fémjelzett Új Kezdet egykori politikusának a járványügyi értékelése szerint a kínai oltóanyag potenciális veszélyeket rejthet magában.

A polgármester levelét a közösségi oldalon is közzétette, ezzel nyomást gyakorolva a doktornőre.

A konkrétumokat nélkülöző felszólításban Molnár Róbert arról is írt, hogy a háziorvosokra a kormány ráerőszakolja az oltóanyagot, nyilvánossá tett levelével azonban éppen ő tette ezt önkormányzati vezetőként.

https://www.facebook.com/758201714203784/photos/a.949084115115542/4020435037980419/

Molnár Róbert szerint csak azokat olthatják be kínai vakcinával, akik írásban nyilatkoznak, hogy kifejezetten ezt az oltóanyagot kérik, és vállalják az „esetleges következményeket”.

A kübekházi polgármester esete újabb példa arra, hogy

a baloldal oltásellenes.

A 2018-as választásokon az LMP-vel együttműködésben induló Új Kezdet volt alelnöke hangulatot kelt a kínai oltóanyag ellen, üzeneteit a közösségi oldalon terjeszti. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán egy videóban arról beszélt, hogy a baloldalnak érdeke, hogy a járvány elhúzódjon, ezért helyezkednek oltásellenes álláspontra.

Hollik István a felvételen azt is tisztázta, hogy

minden Magyarországon használt vakcina rendelkezik a szakhatóságok engedélyével, hatékony és biztonságos.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.