időjárás 13°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Bajkai István: Brutális baloldali kulturális erőszak

Forrás: Erzsébetvárosi Fidesz
2021.02.08. 17:14
Bajkai István: Brutális baloldali kulturális erőszak

„A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter elvette a méltán híres művészeti műhely, a Molnár Antal Zeneiskola elől az iskola számára felújított, az erzsébetvárosi Damjanich utcában található épületet. Ebben az iskolában tanult valamikor Kocsis Zoltán világhírű zongoraművész és Presser Gábor, a fantasztikus dalokat alkotó LGT alapítója is” – írja az erzsébetvárosi Damjanich u. 4. szám alatti ingatlan ügyében tett nyilatkozatában a Fidesz országgyűlési képviselője, választókerületi elnöke.

Bajkai István felidézi, hogy

az intézményt kifejezetten a zeneiskola számára, a zeneiskola szakmai vezetésével egyeztetve újította fel az előző, fideszes vezetésű önkormányzat, amely a szakmai elvárásoknak megfelelően zeneszobákkal, hangszigetelt ajtókkal, ablakokkal, hangolóhelyiséggel és próbatermekkel rendelkezik.

A Vattamány Zsolt által vezetett előző önkormányzat képviselő-testületének szinte minden tagja, beleértve a jelenlegi városvezetéshez tartozó képviselőket is, megszavazta, hogy az épületben a Molnár Antal Zeneiskola kapjon helyet. Ám ebben az új iskolában egy napot sem tudtak eltölteni a tanárok és a tanulók, mert a baloldali önkormányzat 2019 ősze óta nem adta birtokba nekik, s azóta is bizonytalanságban élnek. A több száz millió forintból felszerelt épületet most politikai célra használja fel az elszabadult hajóágyúként romboló DK-s vezetés.

Ahelyett, hogy erzsébetvárosi művészpalánták tanulnának a nekik felújított iskolában modern, 21. századi körülmények között, most innen minden jel szerint egy kulturális álarcot viselő baloldali kampányközpont fogja mérgezni a közélet levegőjét. A Fidesz erzsébetvárosi szervezete felháborítónak tartja, hogy a baloldal már a látszatra sem adva építi le Erzsébetváros kulturális életét és helyette balos haveroknak játssza át az oktatást szolgálni hivatott intézményt.

A Fidesz felszólítja Niedermüller Pétert, hogy haladéktalanul adjon hasonló felszereltségű és kialakítású épületet a zeneiskolának, ahova az a hatszáz növendék, akiktől ma az épületet elvette, beköltözhet.

Egyelőre nem tanulhatnak a nekik felújított épületben a Molnár Antal Zeneiskola növendékei
Fotó: facebook.com/molnarantalzeneiskola

A Fidesz vizsgálja, hogy milyen jogszabályt sértett a Niedermüller-féle politikai rablóbanda a pályáztatás során és magyarázatot vár arra a botrányt botrányra halmozó baloldali vezetéstől – beleértve a mindenhez bólogató Momentumot is –, hogy a baloldal választási ígéreteit megszegve honnan veszi a bátorságot Erzsébetváros zenei közösségének a lenézésére és arcul csapására – olvasható a Bajkai István által jegyzett nyilatkozatban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.