Hamarosan megérkezik az eddigi legnagyobb Szputnyik V szállítmány

Vasárnap délután kezdődött meg a 280 ezer adag, koronavírus elleni vakcina előkészítése a szállításra.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2021. 02. 28. 18:48
null
A bolíviai külügyminisztérium által közreadott kép Bolíviába szállítandó, orosz fejlesztésû Szputnyik V vakcinával teli ládákról Moszkvában 2021. január 27-én. A hatezer adag oltóanyag elsõ szállítmánya már elhagyta az orosz fõvárost, és Buenos Aires érintésével január 28-án érkezik Bolíviába. MTI/EPA/Bolíviai külügyminisztérium Fotó: Bolíviai külügyminisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Rövidesen elindul az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre” – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy Moszkvától nem messze késő délután kezdődött meg 280 ezer adag, koronavírus elleni vakcina előkészítése a szállításra. „A százezer adagnyi második és a 180 ezer adagnyi első „komponens” berakodása hosszú órákat vesz igénybe, de még vasárnap este megindul a kamion Magyarország felé” – tette hozzá. A miniszter január 22-én jelentette be, hogy Magyarország kétmillió adag, vagyis egymillió ember beoltásához elegendő vakcinát vásárolt Oroszországtól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.