Hollik: Ilyen támogatás az elmúlt harminc évben nem volt

Félmillió forint maradhat évente egy átlagos keresetű fiatal munkavállalónál 2022-től, az szja-mentességnek köszönhetően – mondta el Hollik István.

2021. 02. 17. 15:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen támogatást az elmúlt harminc évben nem kaptak a fiatalok – mondta el a 25 év alattiak adómentességéről, online sajtótájékoztatóján Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy amikor a baloldal volt kormányon, akkor nem becsülték meg a fiatalokat és semmilyen intézkedést nem hoztak érdekükben. Tönkretettek kétszázezer munkahelyet, ennek köszönhetően

a baloldal kormányzása alatt háromszor akkora volt a fiatalok munkanélkülisége, mint most.

Devizahitelezésbe hajszolták az embereket, sokakat már az életük kezdetén – sorolta Hollik István. Hozzátette: Egyedül a baloldali kormány akart tandíjat bevezetni, ellehetetlenítve ezzel a fiatalok továbbtanulási lehetőségeit.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
Fotó: Soós Lajos / MTI

A jobboldal ezzel szemben segít a fiataloknak, ösztönzi őket, hogy Magyarországon maradjanak, és könnyen találjanak munkahelyet – fejtette ki a kommunikációs igazgató.

A 2022-től bevezetni kívánt teljes szja-mentességnek köszönhetően egy átlagos keresetű fiatal éves szinten félmillió forinttal kereshet többet jövőre, mint a mostani adószabályok mellett.

– mutatott rá a politikus. Hollik István elmondta azt is, a polgári kormány célja, hogy minden lehetőség adott legyen a kiszámítható életre, a karrierre és a családalapításra egyaránt. Hozzátette, hogy a Fidesz-kormány ingyenessé tette a KRESZ- és nyelvvizsgát, bevezették a kedvezményes diákhitelt is, ezen intézkedésekkel is a fiataloknak kedveztek. Gyurcsányék elvették a fiatalok jövőjét, a Fidesz–KDNP viszont mindent megtesz, hogy visszaadja azt – összegezte a kommunikációs igazgató.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.