Kihűlés közeli állapotban, alsónadrágban került elő Szabó Bálint

Feljelentést tett Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő azok miatt a nyilatkozatok miatt, amelyek egy hete, a rejtélyes eltűnése után jelentek meg. Az ügyről a személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt indult eljárás sikere, valamint családja és saját biztonsága érdekében még nem kívánt nyilatkozni. Azt azonban elárulta, hogy kihűlés közeli állapotban, valóban Makó közelében került elő egy szál alsónadrágban.

Magyar Nemzet
2021. 02. 22. 12:20
null
Szabó Bálint bízik benne, hogy a rendőrség felgöngyölíti az ügyét Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás minősített esetei miatt a hatóságokhoz fordult Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója – erről maga a politikus beszélt hétfőn sajtótájékoztatóján. Mint azt korábban a Szegedma.hu elsőként megírta: a független szegedi képviselő február 14-én döbbenetes videóval jelentkezett a közösségi oldalán, amelyben nagyon súlyos állításokat fogalmazott meg egyebek mellett a városvezetésről és egy „szegedi oligarcháról”.

Emellett rendszerváltásról beszélt Szegeden és boruló biliről, de részleteket csak másnap reggelre ígért.

A sajtó azonban hiába várta, nem jelent meg a saját tájékoztatóján. Szabó Bálint eltűnt, és csak aznap este találták meg Makó közelében. A politikus azóta most először szólt a történtekről.

Mezítláb a súlyos mínuszokban

 

Szabó Bálint a rejtélyes napról a mai sajtótájékoztatón annyit árult el, hogy február 15-én reggel, az idén napi szintű rutinnak számító módon indult el családi autójukkal a Felső Tisza-parti otthonukból Újszegedre, hogy az Erzsébet Ligetben lefussa a szokásos köreit. Odafelé útközben megállt az Etelka soron a benzinkúton, és megvette a napi sajtót, valamint feleségének és kislányának apró meglepetéseket vásárolt.

A következő 15 óráról azonban a személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen indult rendőrségi nyomozás sikere, valamint családja és saját biztonsága érdekében egy héttel az események után még nem kívánt nyilatkozni.

Szabó Bálint szerint karaktergyilkosságot kezdtek vele szemben
Fotó: Havran Zoltán

Azt viszont elmondta, hogy aznap este 20 óra körül gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladt az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába a Rákosi úton, ahová nem önszántából került.

 

Megtörten, de tiszta állapotban

 

– Segítségkérő integetésemre egy szolgálaton kívüli helyi rendőr állt meg, ő mentette meg az életemet. Az általa hívott mentőorvos és ápolók testhőmérséklet-mérést (32 Celsius-fok) követően a helyszínen azonnal hőtartó fóliába csavartak, melegítő infúziót adtak, ellátták a bal kezemen keletkezett égési sérülést, majd rendőri felügyelet mellett a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Sürgősségi Betegellátó Ambulanciájára szállítottak kihűlés diagnózissal, neurológiai góctünet nélkül, tiszta tudatállapotban.

A szükséges vizsgálatok (röntgenek, vérvétel, mérések) elvégzését és a szakszerű orvosi ellátást (melegítő infúziós kezelés, gyógyszeres vérnyomáscsökkentés, tetanusz injekció) követően a sürgősségi ambulanciáról saját felelősségre 23 óra után rendőrautóval távoztam – mondta el a szegedi politikus.

 

Cáfolt neurológiai kezelés

 

A Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója még nem kívánt megszólalni az üggyel kapcsolatban, de mint hangsúlyozta: Szeged vezetése a polgármesterrel az élen ezt a helyzetet kihasználva embertelen és aljas, napokig tartó lejárató kampányba, rágalmazó karaktergyilkosságba kezdett vele szemben. – A szegedi önkormányzat hivatalos lapjában, a Szeged.hu internetes portálon személyemet érintő azon valótlan hír, miszerint „Szabó Bálintot Makóra, az egyetem pszichiátriai klinikájára szállították, állapotáról egyelőre nincs pontosabb információnk, de azt több, egymástól független forrásunk is megerősítette, hogy ott van a szegedi független önkormányzati képviselő.”, továbbá a jelenlegi szegedi polgármester által a hivatalos oldalán velem kapcsolatosan használt „gyógykezelésre szoruló ember” szóösszetétel bejárták a helyi mellett az egész ország sajtónyilvánosságát.

Ezek nem csupán álhírek, hanem az alapvető emberi méltóságot és becsületet sértő, valótlan tényállítások – fogalmazott Szabó Bálint, aki ezért fordult a hatóságokhoz.

A sajtó rendelkezésére bocsátotta a február 15-én keletkezett valamennyi leletet és orvosi dokumentumot, amelyek szavai szerint egyértelműen cáfolják a minden valóságalapot nélkülöző, pszichiátriai egészségügyi ellátásáról megjelent valótlan híreket. A politikus az üggyel kapcsolatban türelmet kért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.