Kisfilmsorozat készül az egyedülálló szülők világnapjára

– Négy kisfilmből álló sorozattal készül az egyedülálló szülők március 21-i világnapjára az Egyszülős Központ – mondta el Nagy Anna, az intézmény elnöke.

Forrás: MTI2021. 02. 19. 12:38
null
Ugyanúgy elérhető a családvédelmi akcióterv legtöbb eleme a gyermekeit egyedül nevelő szülőknek, mint másoknak, a kormány otthonfelújíatási támogatását is igénybe vehetik Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Négyrészes sorozattal készül az egy hónap múlva esedékes világnapra az Egyszülős Központ – jelentette be pénteken az M1 aktuális csatornán az intézmény vezetője, Nagy Anna, és elmondta, hogy

a kisfilmek célja, hogy a gyermekeknek segítsen feldolgozni az egyik szülő elvesztéséhez, így például a halálhoz vagy a váláshoz hasonló élethelyzeteket.

– A Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával készített sorozat a szülőknek, szakembereknek és a pedagógusoknak is segít abban, hogy miként kezeljék ezeket a helyzeteket – tette hozzá.

Nagy Anna hozta létre és működteti az Egyszülős Központot
Fotó: Havran Zoltán

– Magyarországon körülbelül háromszázezer egyszülős család él,

és az esetek nagy többségében az anya neveli egyedül a gyerekét vagy a gyerekeit, ugyanakkor mintegy negyvenezer, gyermekét egyedül nevelő apa is van. Az ország lakosságának tíz százaléka él egyszülős családban – mutatott rá Nagy Anna.

– A sokféle élethelyzetből kialakuló egyszülős családok számtalan nehézséggel küzdenek, szinte nincs az életnek olyan területe, amelyre ez ne lenne hatással – fűzte hozzá. A három éve megnyílt Egyszülős Központ eddig hetvennél több szolgáltatással 14 ezer családnak segített – mondta el az intézményvezető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.