időjárás 1°C Mária 2023. december 8.
logo

Varga Mihály megerősítette: közel egymilliárd euró érkezik Brüsszelből

Kommunikációs zűrzavar a Gyurcsány-baráttá vált Jobbikban

Hertelendy Gábor
2021.02.17. 18:01
Kommunikációs zűrzavar a Gyurcsány-baráttá vált Jobbikban

Átgondolt, fokozatos, de legfőképp biztonságos nyitásra van szükség – hangoztatta a Jobbik parlamenti képviselője Facebook-oldalán. Dudás Róbert azt írta, legutóbb kérték a kormánytól, „tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a vendéglátó egységek legalább a teraszhelyiségeiket kinyithassák”. – A néppárti Jobbik hónapok óta követeli a kormánytól, hogy nyújtsanak nyolcvanszázalékos bértámogatást a bajba került magyar munkavállalóknak – állította a baloldali képviselő.

Ehhez képest Nunkovics Tibor, a párt frakcióvezető-helyettese tavaly novemberben még arról értekezett a Jobbik propagandatévéjének, az N1-nek, hogy

„vannak olyan gazdasági érdekei a Fidesznek, amik nem szolgálják, hogy itt különböző szigorítások legyenek.”

Követhetetlenné vált a Jobbik követelése szigorítás-ügyben Fotó: MTI/Soós Lajos

Lukács László György, a szivárványkoalícióhoz csatlakozó párt parlamenti képviselője – miután ősszel a miniszterelnök bejelentette a szigorításokat – közösségi oldalán azt állította:

„a mostani szigorítások a beismerése annak, hogy Orbán Viktorék lényegében a népszerűségszerzés érdekében hagyták, hogy a vírus diktálja a tempót.”

Nem a Jobbik az egyetlen, amelynél kommunikációs zavarok lépnek fel. Február elején Fekete-Győr András lengette be politikai akcióját az ország újranyitására, miközben Ujhelyi István (MSZP) Facebook-posztban kritizálta a Momentum elnökét, amiért az a saját pártjának tulajdonítja az akciót. Ujhelyi azt írta, hogy az Európai Parlament turisztikai szakbizottságának alelnökeként heteken át egyeztetett a szolgáltatói szektor szereplőivel. Ez alapján jelentette be a szigorítások enyhítésére vonatkozó javaslatait még a Momentum politikusai előtt, amelyet azonban a szövetségesük a sajátjaként állít be.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.