Kötter Tamás: Gulácsi, neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?!

Az író szerint Hrutka János állításával szemben semmi bátorság nem volt a magyar labdarúgó-válogatott kapusának bejegyzésében.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 18:00
null
Szerinte Georges Leekens szövetségi kapitánynak egységet kell teremtenie Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ebben semmi, de semmi bátorság nem volt! Milyen »lázadás« az, ahol multinacionális cégek menetelnek mögötted, és a teljes tudatipar veled van?!” – írta közösségi oldalán Kötter Tamás ügyvéd, író, az Ikea, vasárnap című regény szerzője. A kortárs elit mindennapjait középpontba állító művész amiatt kelt ki, hogy néhány napja a magyar labdarúgó-válogatott és a német RB Leipzig első számú hálóőre a bejegyzésében egy képet tett közzé, amelyen párjával az LMBTQ-lobbi egyik jelképével a tenyerükön kampányolnak a szivárványcsaládok mellett. Hrutka János veterán labdarúgó a WMN nevű liberális portálon bátornak nevezve a kapus bejegyzését szó szerint azt írta: „Gulácsi Péter bejegyzésével fittyet hányt a szurkolói közeg elvárásaira, mert és tudott autonóm lenni, független, miközben tudta, hogy lesznek következményei”.

„Milyen bátorság kell a »hivatalos« vélemény propagálásához, amikor éppen az ellenvéleményeket hallgattatják el, zárják el, zárják virtuális karanténba?!”

– fakadt ki Kötter Tamás író a posztjában, aki szerint nem a szurkolók, hanem

„a szponzorok elvárásainak, a gender fedőnéven futó, tudománynak álcázott kultúrmarxista ideológia elvárásainak tett eleget, egy irányított kampány során”.

és párja a szivárványcsaládok mellett kampányol Fotó: Facebook/Gulácsi Péter

„Az egész kezd egy virtuális május elsejei felvonuláshoz hasonlítani, és ahogy akkoriban, úgy most sem kötelező, de azért erősen ajánlott a részvétel. Mindez egy katonailag és ideológiailag is megszállt országban [Németországban – a szerk.], ahol

a bűnbánat állami szintre emelte a teljes önmegtagadást”

– fejtette ki Kötter Tamás. „Ha Katarban vagy valami hasonló helyen vezetne le, akkor is ilyen bátor lenne-e, vagy egyáltalán felmerülne-e vele szemben ilyen »elvárás«? Szerintem nem. És arról még nem is beszéltünk, hogy micsoda eget verő ostobaság egy fogalmat saját magával megmagyarázni. Erről persze nem szegény Gulácsi tehet, ő csak teszi a »dolgát«” – tette hozzá az író.

[embed]https://www.facebook.com/kotter.tamas/posts/131624748850113?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202102[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.