időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Megmutatjuk, hogy eddig melyik vakcinából mennyi adag érkezett hazánkba

Forrás: ORIGO.HU
2021.02.19. 17:14
Megmutatjuk, hogy eddig melyik vakcinából mennyi adag érkezett hazánkba

Magyarország már 5-féle vakcinával rendelkezik. A mai napig összesen 737 ezer ember oltására elég oltóanyag érkezett az országba, a Pfizertől 335 ezer fő, a Sinopharmtól 275 ezer fő, az AstraZenecától 84 ezer fő, a Szputnyiktól 23 ezer fő, a Modernától 20 ezer fő oltására elég vakcina. Ezek közül jelenleg négy oltóanyaggal oltanak már, a kínai vakcinával jövő héten kezdődhet meg az oltás – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Magyarország 9,8 millió ember oltásához elég oltóanyagot vár az uniós beszerzésből, ebből eddig 439 ezer ember oltására elég vakcina érkezett meg (4,5%) három gyártótól: Pfizer, Moderna, AstraZeneca – olvasható az Origo cikkében.

Miután az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik, az oltások felgyorsítása érdekében Magyarország orosz és kínai vakcinák beszerzésére is szerződött, ezekből összesen további 3,5 millió ember oltására elég vakcina érkezik majd a következő hónapokban.

A mai napig 298 ezer ember oltására elég oltóanyag érkezett ennek köszönhetően, a Szputnyik vakcinával már zajlik a regisztrált idősek oltása és hamarosan a kínai vakcinával is megkezdődhet az oltás.

A hazánkba érkező vakcinákból mindig képeznek megfelelő biztonsági tartalékot a második körös oltások elvégzéséhez. A ma reggeli adatok szerint már 391 821 fő kapott oltást, közülük 152 432 fő már a második oltását is megkapta.

Fotó: KORONAVIRUS.GOV.HU
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.