Sára Botond: Pikó csak rombolni képes

„Pikó András képmutatóan hangoztatja, hogy ő egy végtelenül toleráns és liberális fészekből jön, ahol mindenki szép, értékes, jó ember, és mindenki elfogadja a másikat. Közben pedig a nagy elfogadásban politikai okok miatt visszavonatja a Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést attól a Szarka Gábortól, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében” – reagált Sára Botond, Józsefváros korábbi polgármestere arra hírre, hogy Pikó András előterjesztést nyújtott be arról, hogy visszavonja a tíz évvel ezelőtt adományozott kitüntetést.

2021. 02. 04. 11:50
null
Az alpolgármester azt mondja, illegális bevándorló nem fog náluk önkormányzati lakást kapni Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Pikó Andrást esztelen gyűlölet hajtja. Józsefvárost bő egy év alatt lerombolta, a kerület teljesen magára hagyva süllyed egyre mélyebbre a polgármester szutykában. Mindeközben energiáit hazugságkampányokra és piti politikai bosszúkra fordítja, amiből a józsefvárosiaknak semmi haszna nem származik” – írta közösségi oldalán Sára Botond, Józsefváros korábbi fideszes polgármestere, aki hozzátette, hogy

„a polgármester képmutatóan hangoztatja, hogy ő egy végtelenül toleráns és liberális fészekből jön, ahol mindenki szép, értékes, jó ember, és mindenki elfogadja a másikat. Közben pedig a nagy elfogadásban politikai okok miatt visszavonatja a Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetést attól a Szarka Gábortól, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében.”

Sára Botond arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelenleg regnáló polgármester jó ideje józsefvárosi lakos, pontosan emlékeznie kell rá, hogyan nézett ki az egyetem helye és környezete korábban, a dzsumbujos park a hajléktalanok és a drogosok tanyája volt, a környező utcákat az örömlányok és futtatóik uralták, családok a közelébe sem merészkedtek.

„Az egyetem felépülésével egy XXI. századi, modern egyetemi városrész jött létre, a környező park megújult, és ma a józsefvárosi és környező kerületek családjai körében népszerű pihenőhely, és rengeteg tervünk volt még a városrész további fejlesztésére” – mutatott rá a kormánypárti politikus, aki leszögezte: Szarka Gábor sokkal többet tett Józsefvárosért, mint amennyit Pikó András valaha is fog, hiszen ő csak rombolni képes.

„Vannak olyan íratlan szabályok, melyeket a tisztesség úgy kíván, hogy ne hágjunk át. Pikó Andrásban egy szemernyi tisztesség sincs” – zárta sorait a jelenlegi kormánymegbízott.

A Magyar Nemzet megírta: Pikó András előterjesztést nyújt be a képviselő-testülethez Szarka Gábor Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésének visszavonására, melyet pontosan tíz évvel ezelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttében mutatott érdemei miatt szavazott meg az akkori képviselő-testület. Szarka nagyot hibázott Pikó szemében, amikor elfogadta az SZFE kuratóriumának a felkérését. Hasonló okokból kellett távoznia a posztjáról a Pinceszínház igazgatójának Ferencvárosban. Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester azért menesztette Soós Pétert, mert a rendező-direktor félállásban a Vidnyánszky Attila vezette Színház- és Filmművészeti Egyetemen is tanítana. Az önkormányzat szerint munkaügyi kérdésről van szó, Dömötör Csaba államtitkár viszont úgy látja, Gyurcsány Ferenc fenyegetését váltotta be a baloldali városvezető, egyértelműen politikai tisztogatás történt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.