Sikeresen elvégezték a századik tüdőtranszplantációt Magyarországon + videó

Január 25-én megtörtént a századik tüdőtranszplantáció a Magyar tüdőtranszplantációs programban – jelentette be legújabb videójában Prof. Dr. Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere üzenetében beszélt a műtéten átesett beteg állapotáról, valamint az Országos Onkológiai Intézet legújabb fejlesztéséről is.

Forrás: facebook.com/emberieroforrasokminiszteriuma2021. 02. 02. 13:52
KÁSLER Miklós
Kásler Miklós, az egész társadalom nevében mondott köszönetet a pedagógusoknak a járvány idején tanúsított helytállásukért Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Büszkén jelenthetem be, hogy január 25-én megtörtént a századik tüdőtranszplantáció a Magyar tüdőtranszplantációs programban az Országos Onkológiai Intézetben – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb videóban Kásler Miklós.

A tárcavezető elmondta:

– a beteg már túl van operatív időszakon, és a késői rehabilitációja zajlik. A programmal kapcsolatban kiemelte: hamarosan átadják az Onkológiai Sebészet új mellkassebészeti műtőblokkját, amelyet a kormány hárommilliárd forinttal támogatott. Ez az új műtőblokk megteremti annak a lehetőségét, hogy már a határon túli honfitársaink is részt vehessenek a Magyar tüdőtranszplantációs programban

– hangsúlyozta a miniszter.

Az első magyar tüdőtranszplantációt 2015. december 12-én végezték el az Országos Onkológiai Intézetben. A Magyar tüdőtranszplantációs program az első időszakban a Bécsi Egyetem transzplantációs programjának részeként indult, 2020 szeptembere óta pedig önálló európai programként működik tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.