Sorra adja a megbízásokat gyalázkodó tanácsadójának Göd polgármestere

Az Origo.hu birtokába került dokumentumok azt mutatják, hogy az elmúlt kilenc hónapban Fekete-Győr András bizalmasa négy alkalommal is megbízási szerződést kötött a nyíltan rasszista segítőjével. Ezzel Balogh szembement pártja romastratégiájával, megmutatva, hogy a baloldal csupán kommunikációs eszközként tekint a rasszizmus elleni harcra. A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal – feltehetően a Jobbiknak tett gesztusok miatt – bármilyen szélsőséges gyalázkodást elnéz saját soraiban.

Forrás: origo.hu2021. 02. 20. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra érik a botrányok Balogh Csabát, aki pár hete azzal bukott le, hogy két gödi iskola intézményi tanácsába is beültette momentumos feleségét, Vajda Viktóriát. A történtek után megpróbálta megmagyarázni döntését, de még kínosabb lett a vége: azzal próbált védekezni, hogy „nem tudott mit tenni, hiszen az egyik intézményből megkérték, hogy párja legyen a tanácstag”. A botránypolgármesternek azonban nem ez volt az egyetlen érdekes ügye az elmúlt időszakban – írja az Origo.hu.

Az alig több mint húszezres város baloldali vezetője előszeretettel veszi magát körül tanácsadókkal. Legutóbb január közepén frissen kinevezett alpolgármesterének, régi bizalmasának, Hlavács Judit párjával kötött jól fizető, megbízási szerződést.

Az Origo.hu birtokába jutott dokumentumok tanúsága szerint Balogh Csaba tavaly május óta kisebb megszakításokkal alkalmazza Csáki Zsigmondot.

Legutóbb november 30-án szerződött vele: bruttó 350 ezer forintért véleményezheti az önkormányzati cégek működését, illetve észrevételeket tehet ezeknek az átláthatóságával kapcsolatban. Megbízatása tavaly december elsejétől idén június végéig szól, ami azt jelenti, hogy a városvezető több mint fél évig kíván rátámaszkodni.

Fotó: Origo.hu

Gyors utánanézéssel kiderül, hogy Csáki Zsigmond erősen szélsőséges nézeteket képvisel. Heves polgármestereként rendszeresen, vállalhatatlan hangnemben támadta a hazai kisebbségeket, elsősorban a romákat. Többek között olyanokat mondott, hogy

  • „két éven keresztül hetvenmillió forintot költenénk programokra, a helyi cigányságra, azért, hogy ne a városi közintézményeket amortizálják le”;
  • „dajdajozás helyett felzárkóztató programok, így mentesíthetjük a várost a cigányságtól”;
  • „védjük meg intézményeinket a cigányságtól”;
  • „nem erre a földre születtek, mert nem erre a földre valók, a cigányok mind bűnözők”.
  • A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.