Tiltakozó petíciót indított a techóriások ellen a CitizenGO

A szólásszabadságot nem lehet politikai egyet nem értés alapján megvonni az emberektől – hangsúlyozták.

Forrás: citizengo.org2021. 02. 04. 18:11
null
Az Instagram, a Twitter és a Facebook ismeretségi hálózatok lógói egy mobiltelefon kijelzőjén. Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltakozó petíciót indított a legnagyobb techóriások ellen a CitizenGO. A konzervatív érdekképviseleti szervezet a Facebook, a Twitter, a Youtube, a Google, az Amazon, az Apple, valamint a Pinterest vezérigazgatóját a politikai cenzúra azonnali leállítására szólította fel. A CitizenGO a kezdeményezésében hangsúlyozta:

ezek a big tech cégek világméretű hadjáratot indítottak a konzervatív, élet- és családvédő vagy keresztény hangok cenzúrázására, letiltva azokat a véleményeket, amelyek nem hajolnak meg politikailag korrekt ideológiájuk előtt.

A szervezet felhívta a figyelmet, miszerint a szólásszabadság politikai alapú korlátozása nemcsak erkölcsileg megkérdőjelezhető, hanem ellentmond mindannak is, amiért ezek a platformok állítólag létrejöttek, kiemelve, hogy

a szólásszabadságot nem lehet politikai egyet nem értés alapján megvonni az emberektől.

A CitizenGO a techcégek vezetőit ezért felszólította, hogy tartsák tiszteletben a felhasználóikat és hagyják abba a cenzúrázást, hiszen minden felhasználót megillet a jog, hogy kifejezze keresztény, hazafias, élet- és családpárti nézeteit, és ne értsen egyet egy-egy kormánnyal vagy társadalmi törekvéssel.

A petíciót három nap alatt már több mint 150 000 ember írta alá.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla az elmúlt időszakban szerte a világon számos jobboldali politikus, véleményvezér és internetes hírportál került a virtuális feketelistára, amiért a liberális kánonnal megegyező vélemények ellen emelt szót. A legnagyobb közösségi oldalak idehaza sem tűrik az ellenvéleményt, ezért előszeretettel próbálják meg elhallgattatni a jobboldali hangokat. A magyar felhasználók ellen irányuló jogsérelmeket a kormány sem hagyja szó nélkül: az Igazságügyi Minisztérium tavasszal javaslatot fog előterjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.