A baloldali önkormányzatok elutasítják a keleti vakcinákat

A baloldali önkormányzatok azt kérték, hogy az ő területükre ne küldjön a kormány orosz vagy kínai vakcinát – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A mostani baloldali akció nem az első olyan oltásellenes provokáció, amelyet a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal elkövet az emberek ellen.

Magyar Nemzet
2021. 03. 27. 15:22
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyurcsány Ferenc vezetésével a baloldal oltásellenes kampányt indított” – áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. A kormány tájékoztatása szerint a baloldali önkormányzatok azt kérték, hogy az ő területükre ne küldjön a kormány orosz vagy kínai vakcinát.

„A baloldalt terheli a felelősség minden olyan idős ember haláláért, akiket ők beszéltek le az oltásról, és így nem szereztek időben védettséget. A baloldali pártok azonnal állítsák le az oltásellenes kampányokat, ne terjesszenek álhíreket a kórházakról és a mentőszolgálatról” – írták.

Emlékezetes, hogy Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere részt vett azon a tájékoztatón még február 14-én, amely után öt fővárosi kerület DK-s polgármestere levélben kérte Kásler Miklós emberierőforrás-minisztertől, hogy

az általuk vezetett kerületekben orosz és kínai vakcinával ne oltsanak, majd a kerületnek adott kínai vakcinákról azt állította, hogy senki sem kérte, és visszaküldi azokat a kormánynak.

A közösségi oldalán tett kijelentés után a XVIII. kerületi polgárok azonnal jelezték, hogy ők elfogadnák a kínai vakcinákat is, de nem kereste őket senki. Szaniszló a lakossági felháborodás hatására másnap az ATV-ben azzal védekezett, hogy meg van kötve a háziorvosok keze, ők nem vehetnek előre az oltási sorrendben olyanokat, akik kérnék a kínai vakcinát.

Ezt az állítást azonban saját párttársa, a Demokratikus Koalíció XII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje, Komáromi Zoltán cáfolta meg még februárban.

A gyurcsányista háziorvos akkor arról beszélt az ATV-ben, hogy változtatott az oltási sorrenden. A DK-s egészségpolitikus azzal érvelt, hogy nem tartja észszerűnek a meghatározott sorrendet, és mivel a betegeit ő ismeri, ezért azokat fogja behívni oltásra a megkapott listáról, akiket ő akar, például egy idős házaspár egyik tagját is előrevette.

A Gyurcsány-párti Komáromi Zoltán egyike azoknak a politikusoknak, akik elutasítják a keletről érkező vakcinákat. A baloldal a kezdetektől a kormány oltási programja ellen hergel.

Először a vakcinaregisztrációt támadva keltett bizonytalanságot az emberekben, majd az oltóanyagot támadta. Még petíciót is indítottak a kínai vakcina ellen.

Orbán Viktor miniszterelnök egyik parlamenti felszólalásában figyelmeztette a baloldalt, hogy állítsák le az oltásellenes kampányukat, mert

több százan is meghalhattak volna, ha a keleti vakcinák nem állnak rendelkezésre.

Gyurcsány Ferenc pedig még a miniszterelnöknek beadott vakcinát is megkérdőjelezte. Mint ismert, a kormányfőt kínai vakcinával oltották be.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.