Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

A gyógyszerhatóság költözhet a Szabolcs utcába

Egy a Fővárosi Önkormányzat által működtetett hajléktalanellátó intézmény helyét veszi át az OGYÉI, és az ott lakókat más szállásokon helyezhetik el.

Magyar Nemzet
2021. 03. 28. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet helyezhetik el a Szabolcs utcában – értesült a Magyar Nemzet.

Lapunk úgy tudja: azért született meg ez a döntés, hogy az intézet a legmodernebb, XXI. századi körülmények között végezhesse feladatait. Megújulnak az intézmény biztonsági laborjai is.

A szóban forgó, Szabolcs utcai ingatlanban jelenleg a fővárosi önkormányzat működtet hajléktalanellátó intézményt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi tájékoztatása szerint a fővárost kilenc hónappal ezelőtt értesítették arról, hogy a Szabolcs utcai intézmény bérleti jogviszonya meg fog szűnni. A felmondási idő február végén járt volna le, a főváros tétlensége miatt kialakult helyzetben a vagyonkezelő egy új, rövid távú, határozott idejű bérleti szerződést kínált fel. A városháza erre az ajánlatra egyelőre nem válaszolt.

Úgy tudjuk, a kormány – látva a városháza tétlenkedését – intézkedett arról, hogy a következő napokban több olyan intézmény is rendelkezésre álljon, ahol a koronavírusos hajléktalan embereknek megfelelő egészségügyi ellátást lehet majd biztosítani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.