Gyurcsányék ismét indíthatják Czeglédy Csabát az előválasztáson

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az egész baloldal falaz Czeglédy Csabának, aki 6,3 milliárd forintos csalás vádjával áll bíróság előtt. Hollik szerint Gyurcsányék azzal próbálhatják megmenteni Czeglédyt a börtöntől, hogy képviselőjelöltként indítják az előválasztáson.

Munkatársunktól
Forrás: Hír TV2021. 03. 07. 19:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljes baloldal falaz Czeglédy Csabának. Ha Gyurcsány Ferencnek érdekében áll, és azt gondolja, hogy így meg tudja szerezni a hatalmat, akkor elindítják országgyűlési képviselőjelöltként is Czeglédyt – nyilatkozta Hollik István a Hír TV-nek.

Múlt kedden kezdődött Gyurcsány Ferenc ügyvédjének tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken, a vád szerint Czeglédy Csaba és 22 társa 6,3 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek.

Czeglédyék iskolaszövetkezetek hálózatán keresztül bűnszervezetet építettek fel. Nem fizették be az adót és a járulékokat, majd mégis visszaigényelték az áfát. Ezek után, 2012-ben az MSZP homályos pénzügyeiről tett említést egy fórumon. A szocialisták későbbi elnöke, Mesterházy Attila viszont tagadta az Informátornak, hogy bármilyen kétes eredetű pénz érkezett volna a párthoz.

Czeglédyt a kétezres évek elején adócsalásért már elítélte a bíróság. Mostani ügyével előzetes letartóztatásban is volt, ami elől a 2019-es EP-választásokon való indítása mentette meg

A korábbi elszámoltatási kormánybiztos, Budai Gyula (Fidesz–KDNP) Magyarország élőben című műsorunkban viszont azt állította: – Találkoztam egyszer ebben az ügyben egy olyan védett tanúval, aki konkrétan jelen volt akkor, amikor Czeglédy Csaba pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek, méghozzá a budapesti kampány finanszírozására – idézte fel Budai Gyula a műsorban.

Czeglédyt Gyurcsány Ferencék ismét megmentenék azzal, hogy képviselőjelöltként indítják az előválasztáson. Módosul ezek szerint a baloldali összefogás azon szabálya, amely szerint kizárólag feddhetetlen jelölteket indíthatnak az előválasztásokon.

Ahogyan lapunk megírta, hogy Czeglédy Csaba pere március 9-én a vádlottak meghallgatásával folytatódna a Kecskeméti Törvényszéken, ám a járványhelyzet kérdésessé teszi, hogy sor kerülhet-e a tárgyalásra.

Korábban Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc pártjának vezetése alá tartozó önkormányzatok megbízásain keresztül díjazza ügyvédjét. A 2019-es önkormányzati választások óta Czeglédy Csaba már mintegy 130 millió forintnyi megbízást kapott a DK-s vezetésű erzsébetvárosi és újbudai önkormányzattól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.