Betegeket mentettek a tűzből a székesfehérvári kórházban

Százhuszonnyolc beteg került vészhelyzetbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Két televíziókészülék gyulladt ki.

Végh Attila
Forrás: katasztrofavedelem.hu2021. 03. 11. 10:10
Kórháztűz
Forrás: katasztrofavedelem.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz miatt összesen százhuszonnyolc beteget mentettek ki a kórtermekből csütörtökre virradóra, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház egyik épületszárnyából. Egy ötödik emeleti kórteremben két, mennyezetre felfüggesztett televíziókészülék gyulladt ki, nagy valószínűséggel elektromos zárlat következtében.

A tűzeset során egyetlen betegnek sem esett baja.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András még hajnalban beszélt Bucsi László kórházigazgatóval, felajánlva a város segítségét, ezt a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében is nyilvánosságra hozta. A tűzben érintett emelet kivételével már délelőtt visszatérhettek a betegek, az ötödik emelet ápoltjait a kórház más kórtermeiben helyezték el. Koronavírus-fertőzés miatt kezelt beteg nem volt az épületben.

https://www.facebook.com/cserpalkovicsandras/photos/a.713642565377006/5074091312665421/?type=3

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleménye szerint a helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a székesfehérvári, a sárbogárdi, a pétfürdői és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók, akik összesen százhuszonnyolc beteget, többségüket betegágyban tolva mentették ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve. Az összetett, gyors reagálással a tűz keletkezése után nagyon rövid időn belül minden beteg biztonságba került. A tűzoltók porral oltóval oltották el a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd segítettek a betegeket visszatolni a kórtermekbe.

Fotó: Katasztrófavédelem.hu

A tűzesetben a betegeknek nem esett baja, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült. A mentésben összesen harminchét hivatásos tűzoltó vett részt tíz járművel. A tűz keletkezési okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.