Kázmér 2024. március 4.
logo

Betörtek egy oltópontra szombat éjszaka

Bácskai Balázs
2021.03.28. 12:05
Betörtek egy oltópontra szombat éjszaka

A XVI. kerületi Erzsébetligeti Színház 2021 márciusa óta üzemel oltópontként – olvasható a XVI. kerület honlapján. A színházba szombat éjszaka törtek be, a Magyar Nemzet információi szerint a tettes vagy tettesek egy ablak betörésével jutottak be az épületbe. Lapunk úgy tudja, hogy a tolvajok oltóanyagot nem, csupán gumikesztyűket és oltáshoz használt fecskendőket zsákmányoltak.

Az ablak betörése után működésbe lépett az épület riasztórendszere, így a tetteseknek nem sok idejük maradt a zsákmány összeszedésére. A zaj miatt több helybeli és a rendőrség is a helyszínre sietett, ahol tetten érték a tolvajokat.

A helyszínelés vasárnap délelőtt is folytatódott. Egy szemtanú úgy fogalmazott lapunknak, hogy az elkövetők talán drogfüggők lehettek, és azért akarták elvinni a steril fecskendőket.

Frissítés:

Az eset kapcsán 15:25-kor jelent meg egy közlemény a police.hu oldalon. Mint írták:

Budapest XVI. kerületében betörtek egy kihelyezett oltópontra 2021. március 28-án reggel. A cinkotai járőrök a helyszínen két férfit, harmadik társukat nem sokkal később a közelben fogták el. A tettesek FFP-maszkokat, gumikesztyűket, kézfertőtlenítőket, védőruházatot, vérnyomásmérőt és érszorítót vittek el, oltóanyaghoz nem fértek hozzá. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. Kerületi Rendőrkapitányság lopás bűntett gyanújával indított eljárást.

Lapunk úgy tudja, hogy a helyszínen levő egyik elkövető bódult állapotban volt a cselekmény elkövetésekor.

(Borítóképünk illusztráció.)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.