Brüsszel ismét cserben hagyta a tagállamokat

„Hiába akarta az Európai Bizottság bebizonyítani, hogy képes megszervezni a vakcinák uniós szintű beszerzését és elosztását, egyik téren sem nem teljesít megfelelően” – fogalmazott Kovács Attila Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós projektvezetője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető ezen a héten a legutóbbi uniós csúcsról, az európai oltáshelyzetről és az uniós szintű LMBT-propagandáról beszélgettek.

Forrás: karc fm2021. 03. 30. 16:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Brüsszel kedvezőtlen konstrukciókkal kötött szerződéseket a gyógyszergyártókkal, és nem tudott eredményesen tárgyalni a tagállamok nevében” – mondta Kovács Attila. Hozzátette: a vakcinák elosztása terén is messze elmarad a saját maga által támasztott elvásároktól a Bizottság. Párkányi Eszter szerint ahogyan a migrációs válság esetében, úgy a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági válság kapcsán is bebizonyosodott, hogy a nemzetállamok képesek gyorsan és hatékonyan cselekedni. Az elemző rámutatott, hogy bár sokan támadták a magyar kormány keleti vakcinabeszerzéseit, az idő megint hazánkat igazolta.

„Hiába mutatta ki az Eurobarométer 2019-ben, hogy az európaiak 69 százaléka támogatja az azonos neműek házasságát, ugyanezen statisztikai szerv azt is megállapította, hogy a magyarok több mint 60 százaléka ellenzi azt” – hangsúlyozta Párkányi Eszter az uniót átható LMBT-propagandával kapcsolatban. Megjegyezte: a tagállamok eltérő társadalmai miatt nem lehetséges megállapítani egy „európai közös nevezőt” a kérdéssel kapcsolatban. Kovács Attila szerint Brüsszel egyértelműen túlterjeszkedik hatáskörén, és nem azzal törődik, ami valóban foglalkoztatja az uniós polgárokat, mint például a munkanélküliség csökkentése, vagy a gazdaságfejlesztés. Az Alapjogokért Központ uniós szakértője szerint az EU-s intézmények afelé haladnak, hogy az LMBT- és a genderkérdést az uniós források elosztásához kapcsolják.

A Bolond lyukból rovatban az amerikai hadsereg gendersemleges fizikaierőnlét-vizsgálatáról esett szó. Az USA-ban ugyanis ezen a felmérésen a nőknek és a férfiaknak azonos követelményeknek kell megfelelniük. A probléma azonban az, hogy a vizsgálatot a hadsereg kötelékében szolgáló férfiak 90 százaléka teljesíti sikeresen, ezzel szemben a nők 65 százaléka elbukik. Párkányi Eszter szerint ez egy újabb példa arra, hogy a progresszívek tagadják a nemek közötti biológiai különbségeket. Megjegyezte: mindenkinek megvan a maga szerepe: az egri nők sem a törököket kaszabolták, hanem szurokkal öntötték le őket. Kovács Attila szerint ez az új egyenlőségértelmezés a sport világában is felütötte a fejét azáltal, hogy férfi sportolók a nők mezőnyében indulnak transzneműként, amit leginkább a nők sínylenek meg.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig jelentkezik a rádióban. Ismétlés szerda reggel három és négy között.

A legutóbbi adás itt érhető el:

https://www.mixcloud.com/karcfm/az-igazság-órája-2021-03-30-1500-1600-1/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.