Csaknem félmillió adag vakcina érkezett Kínából

– Négyszázötvenezer embert tudunk beoltani és megmenteni őket a betegségtől vagy az elhalálozástól – mondta videójában Orbán Viktor.

Forrás: Facebook2021. 03. 11. 14:49
null
Orbán Viktor a reptéren várta a vakcinákat Fotó: Orbán Viktor Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Négyszázötvenezer embert tudunk beoltani és megmenteni őket a betegségtől vagy az azzal együtt járó elhalálozástól

– mondta legújabb videójában Orbán Viktor.

A miniszterelnök a Kínából hazatérő repülőgép csomagteréből, a vakcinaszállítmány mellől jelentkezett be a közösségi oldalán, és mindenkit arra kért, hogy miután a harmadik hullám nagy erővel támad, regisztráljanak és oltassák be magukat.

– Ez a vakcina jó, engem is ezzel oltottak be

– hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

– Ha ezeket a vakcinákat sikerül beadnunk, akkor éllovasok maradhatunk Európában. Persze mi nem más országokkal versenyzünk, hanem a vírussal, és nem más országokat akarunk legyőzni, hanem a vírust – közölte.

– A cél, hogy minél több magyar ember életét megmenthessük

– zárta bejelentkezését a kormányfő.

A MAGYAR ÁLLAM SAJÁT TEHERSZÁLLÍTÓ REPÜLŐGÉPÉVEL ÉRKEZETT A SZÁLLÍTMÁNY

A magyar állam saját teherszállító repülőgépe hozta Budapestre a Sinopharm-vakcinák újabb, ezúttal 450 ezer darabos szállítmányát. A tavaly tavaszi légihíd tapasztalatai alapján a magyar állam úgy döntött, hogy teherszállító repülőgépet vásárol, ami által már nem vagyunk kiszolgáltatva a piaci körülményeknek – olvasható Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

A miniszter kifejtette, hogy mára Magyarország is rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a bajban, vészhelyzetben be tudja szerezni, ide tudja szállítani vagy elő tudja állítani a védekezéshez szükséges eszközöket.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: azok az országok tudják gyorsan és hatékonyan megvédeni magukat és a polgáraikat, amelyeknek megvannak ezek a stratégiai képességekkel. – A repülőgépnek sűrű hetei lesznek a következő időszakban is – jegyezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.