időjárás 31°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Kovács Zoltán: A helyszíni szervezők mérlegelésére bízzuk a fővárosi rendezvények megtartását

Egyetért a DK-s alpolgármester kirúgásával a szigetszentmiklósi jobbikos képviselő

Magyar Nemzet
2021.03.12. 10:40
Egyetért a DK-s alpolgármester kirúgásával a szigetszentmiklósi jobbikos képviselő

Sok érv elhangzott már a szigetszentmiklósi szivárványkoalíció részéről Nagy János polgármester egyszemélyi döntésével kapcsolatban: a városvezető e döntéssel mozdította el pozíciójából január elején DK-s alpolgármesterét. A sok érv eddig egybecsengett, de a jobbikos Lupa János most egy interjúban Nagy mellé állt.

Eddig a szigetszentmiklósi szivárványkoalíció valamennyi tagja tiltakozott az ellen, hogy januárban Nagy János, a koalíció által eddig támogatott polgármester egyszemélyi döntéssel elmozdította pozíciójából Jószai Attila DK-s alpolgármestert. Mint azt megírtuk, Jószai a választások idején még fontos tanácsadója volt Nagynak, a feszültség akkor keletkezett közöttük, amikor a polgármester maga mellé vette kabinetfőnöknek Halásztelek épp megbukott MSZP-s polgármesterét.

A jobbikos Lupa János szembemegy a szigetszentmiklósi szivárványkoalíció véleményével
Fotó: Képernyőfelvétel

Mivel Jószai menesztését sokan törvénytelennek találták, az ügy a kormányhivatal elé került, amely március elejéig adott határidőt Nagynak, hogy alpolgármesterét visszahelyezze a pozíciójába. Ez azonban nem történt meg, és ez újabb tiltakozáshullámot indított el a koalíción belül.

Nem csatlakozik a tiltakozókhoz a Szigethalomról „ideszerződtetett” Lupa János jobbikos választókerületi elnök és önkormányzati képviselő, akinek a véleménye elég sokszor változott már az elmúlt hónapokban. Egy korábbi videóban hosszan magyarázta, hogyan békítette a DK-s Jószait és az MSZP-s kabinetfőnököt egy frakcióülésen, amely arról híresült el, hogy a vita során a tárgyalóasztal üveglapja is megrepedt. (Ezt Lupa vállalta magára, a kárt elmondása szerint véletlenül okozta.) A jobbikos képviselő a városi televíziónak adott interjújában már arról beszél, hogy egyetért Nagy döntésével. Szóvirágos mondataiban a 26. perctől kezdve úgy fogalmaz, hogy ha egy zsák krumpliban egy szem rohadni kezd, és azt nem távolítják el, akkor a többi is megrohad.

Érdekesen vélekedik Lupa a saját pártjában végbement változásokról és a miniszterelnök-jelölésről is. Míg egy hónappal ezelőtt Márki-Zay Péter mellett szólalt fel, most már úgy véli, Jakab Péter lehet az, aki kézben tartja a pártot.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.