Ellenőrizheti, hogy nyilvántartják-e oltandó személyként

Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak, leellenőrizhetik, hogy a regisztrációjuk milyen státusban van. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő erre a célra megnyitotta a Vakcinareg.neak.gov.hu/regisztració internetes felületet – közölték a Koronavírus.gov.hu tájékoztató honlapon.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 03. 25. 17:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen az oldalon a korábban már regisztrált, de még nem beoltott személynek lehetősége nyílik lekérdezni, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációja vagy a postai úton visszaküldött papíralapú jelentkezésének feldolgozása milyen státusban van – áll a közleményben. Hozzáteszik: a regisztráltnak ehhez

elég megadnia a tajszámát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn az Igen, az ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában, vagy a Nem, az ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz üzenet fog megjelenni.

Utóbbinak oka lehet a hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Mint írják: ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt ugyanis meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával. A tájékoztatóban kitérnek rá, hogy akár interneten, akár postai úton regisztrált valaki, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatait feldolgozzák és bekerüljön az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis ellenőrzik. – Ez azt jelenti, hogy

senki ne ijedjen meg, ha jelentkezése után rövid idővel azt az üzenetet kapja, hogy „regisztrációja még nem érkezett meg”. Az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezés esetén pár napot, postai úton küldött jelentkezés esetén nagyjából egy hetet vesz igénybe.

Ezért az online regisztrációjától, illetve a postai levél visszaküldésétől számítva a lekérdezést mindenképpen több nap elteltével érdemes elvégezni, és azt akár pár nap különbséggel megismételni – hívják fel a figyelmet. Hangsúlyozzák: ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg valamely adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben a téves adat szerepel, akkor az [email protected] e-mail címen kérheti a pontosítást, javítást. A közleményben kitérnek rá, hogy

azok a regisztráltak, akik a lekérdezés során meggyőződtek arról, hogy már nyilvántartják őket beoltandóként, azonban még nem kaptak oltást, értesülni fognak majd, hogy mely oltóponton és mikor várják őket oltásra.

– Az oltás folyamatos, jelenleg a regisztrált idősek oltása élvez prioritást. Az eddig regisztrált 65 év felettiek 69 százaléka van jelenleg beoltva. Minden jelentkező sorra fog kerülni, a még oltásra várók szíves türelmét kérjük. Az oltás gyorsaságát egyedül a rendelkezésre álló vakcinák mennyisége korlátozza – írják a Koronavírus.gov.hu oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.