Ezek az üzletek mentesülnek a zárás alól a kéthetes időszakban

Akár a mezőgazdaságot és az építőipart kiszolgáló üzletek is nyitva maradhatnak, a részletszabályokat pénteken tárgyalja az operatív törzs.

Magyar Nemzet
2021. 03. 04. 17:27
null
Budapest, 2019. május 8. Árufeltöltõ az üdítõitalos részlegen a XX. kerületi Pesterzsébeti Interspar hipermarketben 2019. május 8-án. Ezen a napon tartották a Spar Magyarország kiskereskedelmi üzletlánc webshopjának bemutató sajtótájékoztatóját az áruházban. A házhoz szállítási szolgáltatás Budapest teljes területén és 49 környezõ településen érhetõ el, a több mint 960 millió forintos fejlesztés az év végéig csaknem száz újabb munkahelyet teremt. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely csütörtökön a Kormányinfón bejelentette a szigorításokat, eszerint március 8-tól március 22-ig az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak kivételével minden üzletet bezárnak. A konditermeket is két hétre be kell zárni, sőt minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.

A szolgáltatások körében a zárvatartás természetesen a kaszinókra is vonatkozik, viszont a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak.

A parkok és arborétumok nyitva maradnak, a szabadtéri sporttevékenység engedélyezett abban az esetben, ha biztosított a másfél méteres távolság.

Közben az Országos Kereskedelmi Szövetség arra kérte a kormányt, hogy a fentieken kívül más, nagyrészt az agráriumot és az építőipart kiszolgáló üzletek is nyitva tarthassanak az említett időszakban.

A szövetség a zárás alól a munkaeszközöket kínáló boltokat, a home office-hoz szükséges híradástechnikai üzleteket, az állateledel-kereskedőket, az otthoni karbantartáshoz szükséges barkácsboltokat és a mezőgazdasági alapanyagokat kínáló egységeket mentesítené.

A részletszabályokról és a kereskedelmi szövetség javaslatáról az operatív törzs dönt pénteki ülésén, majd azt a kormány hirdeti ki a Magyar Közlönyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.