időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Fekete-Győr a Btk.-t módosítaná a jobboldali újságírók ellehetetlenítésére

Munkatársunktól
2021.03.18. 21:54
Fekete-Győr a Btk.-t módosítaná a jobboldali újságírók ellehetetlenítésére

Törvényhozói terve van Fekete-Győr Andrásnak a jobboldali újságírókkal. A Momentum elnöke ezt a Hír Tv Magyarország élőben című műsorának csütörtöki adásában válaszolta Földi-Kovács Andrea műsorvezető azon kérdésére, hogy vele személyesen mi a terve.

Az újságíró amiatt firtatta a baloldali előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltjének a szándékát, mert Fekete-Győr korábban arról beszélt, hogy egy időre eltiltaná az általa propagandistának nevezett konzervatív újságírókat a munkájuk gyakorlásától.

Gyurcsány Ferencet is mentegette Fekete-Győr András Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán

Fekete-Győr most ezt azzal egészítette ki, hogy azokkal a „propagandistákkal” szemben, akik szándékosan valótlanságot állítanak, a Büntető törvénykönyvet szigorítaná. Figyelemre méltó, hogy a lilák vezére szerint a Büntető törvénykönyv tartalmaz olyan büntetési tételt, hogy foglalkoztatástól eltiltás.

Még az általa vélelmezett büntetési tételeket is felsorolta:

„ez lehet fél év, egy év, öt év, vagy örökre”.

Ha Magyarország bírósága azt találná, hogy szándékosan valótlan tényeket állít, akkor azt majd a bíróság el fogja tudni dönteni – tette hozzá.

A pártja által szorgalmazott elszámoltatást, valamint a vállalkozói réteg „fidesztelenítését” a momentumos politikus úgy képzeli, hogy az megvalósítható jogállami keretek között.

Fekete-Győr András azt is hangoztatta, hogy szükség van egy korrupcióellenes ügyészségre, ilyen működik például Romániában, ahol szerinte a lakosság nem tűrte, hogy a politikusok „lopják a pénzüket”.

Mindezek mellett Fekete-Győr Gyurcsány Ferencet is mentegette. Amikor a műsorvezető azzal szembesítette, hogy 2017-ben még úgy fogalmazott, hogy a DK-elnöknek legjobb lenne eltűnnie, a Momentum-elnök azzal próbálta mentegetni a szivárványkoalíciót és a közös listás teljes összebútorozást Gyurcsányékkal, hogy az egykori szocialista miniszterelnök már nem vállalna kormányfői szerepet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.