Fidesz: Hosszabbítsák meg a diákbérletek érvényességi idejét!

A nagyobbik kormánypárt a diákbérletek hatályának meghosszabbítását, valamint a fel nem használt BKK-jegyek árának visszatérítését kezdeményezi.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 03. 10. 15:52
BORBLY Lnrd
Budapest, 2020. május 19. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) polgármester Csepel új szabadidõparkjának átadásán 2020. május 19-én. A csillagtelepi Tejút parkban egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenõteret alakítottak ki. A szabadidõparkot a Fõkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósították meg, a kormány által biztosított 420 millió forintból. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere levélben kérte a Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy

harminc nappal hosszabbítsa meg az érvényességét azoknak a diákbérleteknek, amelyeknek a lejárata március 8. és április 7. közé esik

– adta hírül közösségi oldalán a nagyobbik kormánypárt budapesti szervezete. Kérésüket azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány miatti szigorító intézkedések miatt a diákok nem tudják felhasználni a már megvásárolt bérleteket.

https://www.facebook.com/fideszbudapest/photos/a.114501903582425/265433565155924/

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere, a Fidesz választókerületi elnöke pedig azt javasolta, hogy

a Budapesti Közlekedési Központ a MÁV-hoz hasonlóan térítse vissza a járványhelyzet miatt fel nem használt jegyek és bérletek árát.

A IV. kerületi politikus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hosszabban beszélt arról, hogy a kialakult helyzetet a főváros jelenlegi vezetése nem tudja megfelelően kezelni. A kormánypárti politikus kijelentette: az lenne a normális, ha a főváros tömegközlekedési cége, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is visszatérítené a fel nem használt jegyek és bérletek árát. Szavai szerint míg a HÉV-en és a vonatokon óriási kedvezményeket adtak a korlátozások miatt, addig ez a fővárosi tömegközlekedési cégnél fel sem merült.

– Szerintem ez elsősorban nem anyagi, hanem szemléletbeli kérdés: hogyha egy fővárosi önkormányzat a saját polgárai, a saját lakosai érdekében jár el, akkor elsősorban az ő igényeiket kell figyelembe venni

– hangsúlyozta Újpest egykori polgármestere. Hozzátette: másfél éve mást sem hall Karácsony Gergely főpolgármestertől és a városháza baloldali vezetőitől, mint hogy nincs pénz, ami „kezd egy kicsit unalmas lenni”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.