Gaudi-Nagy Tamás: Épp ideje volt elítélni Tóta W. Árpád gyalázkodását

A Kúria ítélete szerint Tóta W. Árpád cikke miatt a HVG-t a bocsánatkérés és a megjelent cikk jogsértő elemeinek eltávolítása mellett négyszázezer forintos sérelemdíjat és közel félmillió forintos perköltséget kell megfizetnie. Gaudi-Nagy Tamás szerint épp ideje volt elítélni a HVG-t, és reméli, hogy hasonló ítélet születik a Népszavában megjelent, kereszténygyalázó karikatúra ügyében is. Tóta W. az ítélet után páros lábbal rúgott bele a magyar kultúrába, melyet „különböző nemzet- és vallásgyalázók művének” nevezett a közösségi oldalán.

Hertelendy Gábor
2021. 03. 25. 13:55
null
Tóta W. Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon elégedett vagyok az ítélettel, amely első fokon adott helyt a keresetünknek – így kommentálta lapunknak a Tóta W. Árpádot magyargyalázás miatt elmarasztaló Kúria ítéletét Gaudi-Nagy Tamás, a felpereseket képviselő ügyvéd, hozzátéve:

épp ideje volt a magyargyűlöletben többszörös visszaeső, balliberális újságírót és a neki teret adó HVG-t a magyar nemzethez tartozók méltóságának megsértése miatt elmarasztalni.

Jelezte: bízik benne, hogy a keresetüket a Kúria szerint jogsértően, a német liberális átsugárzási elméletre hivatkozva elutasító Fővárosi Ítélőtábla ilyen ügyekben eljáró bírái is figyelembe veszik a jövőben.

– Reméljük, ezen ítélet alapján hasonló sikert ér el Vejkey Imre KDNP-s képviselő a tavalyi, kereszténygyalázó grafika miatti, első fokon elvesztett perében is

– közölte a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a Népszavában korábban megjelent karikatúráról, amely a keresztre feszített Jézust és Müller Cecília országos tiszti főorvost gyalázkodó módon ábrázolja.

Gaudi-Nagy Tamás reméli, hasonlóan kedvező ítélet születik a Népszavában megjelent, kereszténygyalázó karikatúra ügyében is
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mint ismert, a HVG publicistája 2018 novemberében a kalandozó magyarokat „büdös magyar migránsoknak” és „magyar banditáknak” nevezte a Magyar ember nem lop, csak kalandozik című cikkében, amiért a Kúria a két felperes részére összesen négyszázezer forint sérelemdíj és 457 ezer forint perköltség megfizetésére, nyilvános bocsánatkérésre és a cikkből a gyalázkodó kitételek eltávolítására kötelezte a cikket közlő HVG kiadóját. Gaudi-Nagy Tamás az ítélet után kiadott közleményében hangsúlyozta, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ezzel

hatalmas csapást tudott mérni a visszaeső publicistára és írásainak nyilvánosságot adó liberális portálra,

amely ítélet reményeik szerint a joggyakorlatra iránymutató és egyúttal a sajtó és közélet számára visszatartó, korlátozó erővel is bírhat. – A HVG kiadójának és minden balliberális sajtóterméknek, közszereplőnek és a hazai bíróságoknak tudomásul kell venni, hogy a közösségi személyiségi védelem kiterjed a magyar nemzethez tartozók és keresztény hitűek méltóságának védelmére is, ezt a kettős mércét előszeretettel alkalmazó, balliberális tényezőknek is el kell fogadnia – közölte az ügyvéd, aki azt kéri, hogy kísérjék minél többen figyelemmel a sajtó és a közélet magyarsággal, kereszténységgel kapcsolatos megnyilvánulásait. – A magyar nemzet méltóságát és/vagy a kereszténységet súlyosan sértő, gyalázkodó közlés észlelése bejelenthető a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak ([email protected]). Ha a nemzeti jogvédők szerint a hatályos törvények szerint eséllyel indítható kollektív személyiségi per, akkor a jogsértéstől számított harminc napon belül nagyszámú felperes bevonásával benyújtják a keresetet – tette hozzá Gaudi-Nagy Tamás.

Eközben Tóta W. Árpád a közösségi oldalán így reagált a Kúria döntésére: „Kétségtelenül érdekes lenne Strasbourgban tárgyalni a kalandozásokról, valamint arról, hogy a magyar Kúria szerint a migráns pejoratív kifejezés. […] Bővebben holnap Gulyás Marcival fogunk beszélgetni a témáról, addig is gondolkodom a kalandozó szovjetekről szóló esszémen” – írta a baloldali publicista, aki ismét egy magyargyalázó mondattal zárta írását:

„Ami azt illeti,a magyar kultúra jelentős részben különböző nemzet- és vallásgyalázók műve. Vádlóikat és bíráikat már csak irodalomtörténészek ismerik, és elrötyögnek rajtuk szemináriumokon.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.