időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Gulyás Gergely: Egy utolsó, nagy, közös erőfeszítésre van szükség

Magyar Nemzet
2021.03.26. 14:37
Gulyás Gergely: Egy utolsó, nagy, közös erőfeszítésre van szükség

– A jelenlegi számok mellett pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma délutáni, rendkívüli sajtótájékoztatóján. Mint mondta, egy utolsó, nagy, közös erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy túl legyünk a járvány harmadik hullámának csúcspontján, ezért mindenkit arra kérnek, hogy az érvényben lévő szabályokat tartsa be a húsvéti ünnepek alatt is.

Gulyás Gergely elmondta,

az orvosok és ápolók megfeszített munkájára van szükség ahhoz, hogy az oltást mindenki időben megkaphassa, de nemsokára megkezdődhet a nyitás.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a gazdasági élet szereplőinek javaslatai alapján az alábbi döntésekről számolt be a miniszter:

a lakosság átoltottságának függvényében – vagyis miután 2,5 millió ember felvette a koronavírus elleni oltást – léphetnek életbe a korlátozásokat enyhítő intézkedések.

A kijárási tilalom este 10-re tolódhat ki, az üzletek pedig reggel 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva. – Valamennyi bolt kinyithat majd, ám biztosítani kell, hogy tíz négyzetméteren legfeljebb csak egy vásárló tartózkodjon. A szolgáltatásokra a március 8. előtt hatályban lévő szabályozások fognak vonatkozni – fejtette ki Gulyás Gergely. Hozzátette: a jelenlegi tervek szerint az iskolák (az óvodák, az általános-, és középiskolák) április 19-én nyitnak meg.

A tanárok oltása április 1-jén veszi kezdetét, és egy hét alatt minden pedagógusnak szeretnék biztosítani a védettséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.