Gyurcsány felrobbantotta a demagógia bombát

Ezt még valaki beveszi?

2021. 03. 23. 15:15
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend előtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyűlés döntésével. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke és a baloldali ellenzéki szivárványkoalíció szellemi atyja ismét belecsapott a lecsóba. Azt már megszokhattuk tőle, hogy rendszeresen jelen van a közösségi médiában, hiszen lételeme a szereplés. Volt ő már DJ, táncikált is, de legfőképpen elhíresült és később jogosan a netes népművészeknek köszönhetően mémmé alakult, jókora hülyeségeivel hívta fel magára az internetes közönség figyelmét.

Legújabb Facebook-posztjában azonban a szokásosnál is nagyobb demagógia bombát robbantott, olvassák csak:

„[…] Nem szégyellitek magatokat? Itt emberéletekről van szó. Miattatok jutottunk oda, hogy a világ legrosszabbul védekező országa lettünk.

Ezek után még döngetitek a melleteket, hogy mi vagyunk a legjobbak. Vérlázító, amit műveltek. […]”

Majd természetesen, mintegy gesztusként, a tőle megszokott álszent, körmönfont módon hozzátette:

„[…] Köszönöm minden egészségügyi dolgozónak, amit minden nap tesznek értünk. Ti tartjátok életben az országot.”

Na ezt hívják Gyurcsány tempónak. És mivel a ő a főnök, a teljes baloldal is ezt a viselkedési, megszólalási formát követi Szabó Tímeától, Kunhalmi Ágnesen át, egészen a csúnya szájú Jakab Péterig. Nincs konkrétum a mondandójában csak kijelent valamit, foghegyről odalöki a világhálóra és a saját elvakult szavazói pedig csont nélkül benyelik a szövegét, nem vizsgálják annak valóságtartalmát. Természetesen megoldási javaslatot nem kínál, hogy ő miként csinálná esetleg jobban a vírus elleni védekezést, csak parttalanul kritizál. Ezt hívják olcsó demagógiának.

De annak azért mindannyian örülhetünk, hogy ezekben a nehéz, embert próbáló hónapokban nem Gyurcsány Ferenc által vezetett kormánya van Magyarországnak, mert valljuk be az általa gründolt fizetős vizitdíj automatákkal és a kórházi ágyak mellé telepített széfekkel nem sokra mennénk pandémia idején. Azt kérdezi posztjában a Demokratikus Koalíció elnöke a kormánytól, hogy „nem szégyellitek magatokat?”

Kedves Ferenc, ha valaki szégyellhetné magát a komplett politikusi pályafutása kapcsán az pont, hogy ön. De azt, hogy ezt elismerje, illetve felismerje önkritikára lenne szükség, de mint tudjuk, az nem jellemző önre. De egy örökbecsű közmondást azért engedjen meg, visszacsatolva a posztjához:

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát…

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. – Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.