időjárás 3°C Virgil 2022. november 27.
logo

Ingyenes internet az általános iskolásoknak

Munkatársunktól
2021.03.13. 09:41
Ingyenes internet az általános iskolásoknak

A kormány minden lehetséges eszközzel támogatja a magyar családokat, hogy minél kevesebb terhet okozzon nekik a járványhelyzet – közölte Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, ennek érdekében tették elérhetővé tavaly ősszel a középiskolás tanulók és pedagógusok számára az ingyenes internetet, és ezért bővítettek ki most a lehetőséget az alapfokú köznevelési intézmények összesen közel 800 ezer diákjára és tanárára is.

A kormány 2020 novemberében tette ingyenessé a veszélyhelyzet idejére a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt középiskolai pedagógusoknak és tanulóknak .

A szolgáltatásra jogosultak, azaz az előfizetéssel rendelkező pedagógusok, diákok vagy a szüleik a szolgáltatóknál jelezhették a díjmentes lehetőség iránti igényüket.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának megérkezésével, a fertőzés terjedésének lassítása érdekében újabb veszélyhelyzeti intézkedések bevezetése vált szükségessé. A kormány elrendelte a digitális munkarendre történő átállást az alapfokú oktatást folytató intézményekben is. A családok terheinek enyhítése céljából 2021 márciusára ingyenessé tették a helyhez kötött internet-hozzáférést az alapfokú köznevelési intézmények tanulóinak, pedagógusainak.

A középfokú köznevelésben és a szakképzésben részt vevők régebben fennálló kedvezményét pedig újabb harminc nappal hosszabbították meg.

Schanda Tamás kifejtette: az alapfokú intézményekre kiterjesztett ingyenes internet mintegy 720 ezer tanulónak és további 75 ezer pedagógusnak jelent könnyebbséget, mintegy félmilliárd forintot hagy családjaiknál. A kedvezményre jogosult előfizetők egyéni szolgáltatójuknál kezdeményezhetik a szolgáltatási díj jóváírását.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.